Logo demaasenwaler.nl
Een repetitie van het Bergharens Kioskkoor.
Een repetitie van het Bergharens Kioskkoor. (Foto: Kioskkoor )

Kioskkoor Bergharen tien jaar

  Verenigingen

BERGHAREN – Het Kioskkoor uit Bergharen viert dit jaar zijn tienjarig jubileum. Het is daarom druk met het voorbereiden van twee jubileumconcerten, op 22 en 23 oktober van dit jaar. 

Het Kioskkoor is ontstaan uit het Monnikenkoor dat optrad bij het 750-jarig bestaan van De Kapelberg. Het enthousiasme van met elkaar zingen inspireerde de deelnemers in oktober 2012 tot de oprichting van het Bergharens Kioskkoor. 

De eerste repetities van het koor hadden plaats in de studio van dirigente Ingeborg Hubens, die nog altijd de bezielende leiding heeft. In de tien jaar dat het koor nu bestaat was het repertoire zeer divers: van Beatles tot Les Brown en van Mendelssohn tot een sfeervol Zweeds volkslied. Omdat het niet voor iedereen even makkelijk is om muziek te lezen worden alle partituren voor het vierstemmig gemengd koor door de dirigente ingezongen en ingespeeld en in MP3’s online gezet. 

Op die manier kunnen alle leden van het koor thuis makkelijk hun partituren instuderen, zodat op de tweewekelijkse repetities de focus kan liggen op samenzang. Het koor repeteert van 20:00 tot 22:00 uur in de Zandloper in Bergharen, ondersteund door de professionele pianist Roel Jansen. In het Kioskkoor zijn nog een paar plaatsen beschikbaar voor alten, sopranen, bassen en tenoren. Interesse: 06-51617449 (koorbestuur).

Meer berichten