Maas en Waalse Oktoberfeesten 2022
Maas en Waalse Oktoberfeesten 2022 Foto: Dieke Gelderman

Kaartverkoop Maas en Waalse Oktoberfeesten start vandaag

Uit

AFFERDEN - De inmiddels befaamde Maas en Waalse Oktoberfeesten vinden dit jaar voor de tiende keer plaats, van 15 tot en met 17 september. Het thema dit jaar is dan ook ‘Die Gold Edition’. Een mooie mijlpaal van een feest dat klein begon en in de loop der jaren is uitgegroeid tot een begrip in Maas en Waal en ver daarbuiten. 

Het feest startte op het plein bij de Meent, in een kleine tent met ongeveer 300 bezoekers, waarvan een deel zich al had uitgedost in de traditionele Lederhose en Dirndl. 

Nadat het evenement verhuisde naar het weiland aan de Schriksestraat ging het snel. De tent is tegenwoordig van heinde en verre te zien door de tien grote masten en kende de laatste jaren meer dan 3.500 feestende en uitgedoste Oktoberfestgangers op de zaterdagavond. 

Flügel Freitag
Sinds vorig jaar is de vrijdag omgedoopt tot Flügel Freitag; een feest voor iedereen, maar met name gericht op de jeugdigen. De organisatie hoopt dat de bezoekers goed in de verkleedkist duiken. De dresscode ligt tussen carnaval en Après-Ski in en nodigt wellicht uit tot meer dan alleen een Lederhose of Dirndl.

Oktoberfest Samstag
Het Oktoberfest, dat ervoor gezorgd heeft dat het evenement geworden is wat het nu is, is traditiegetrouw op de zaterdagavond. Het zorgt al jaren voor een uitzinnige massa feestvierders, die met de pul in hun hand meezingen met een mix van Hollandse en Duitse knallers, waarbij de traditionele Schlagers natuurlijk niet zullen ontbreken. Al sinds de eerste editie is het een verrassing welke artiesten de Bühne zullen betreden, maar dat ze ook dit jaar weer op het bekende podium in het midden van de tent zullen staan is een vast gegeven.

Schunkel Sonntag Live
De Schunkelmittag is dit jaar op zondag. Dit is een echte familiedag. Een traditionele kapel brengt de echte meedeiners ten gehore, de biertafels krijgen hun plekje weer terug in de tent en er zijn natuurlijk weer leuke activiteiten voor de kinderen. Op het programma staat Marc Pircher. Hij is zonder twijfel de meest populaire artiest uit Oostenrijk en heeft al vele muziekprijzen gewonnen in Oostenrijk en Duitsland. Alsof dat nog niet genoeg is, zal ook Wir sind Spitze het podium betreden in Afferden. Deze band, gewapend met gitaren, een dikke tuba, strakke blazers en een accordeon, bekend van hun hit ‘Hey Rosie’, zal de tent volledig op zijn kop zetten.

Tickets
De kaartverkoop voor Flügel Freitag, Oktoberfest Samstag en Schunkel Sonntag Live start op donderdag 25 mei (online). Kijk voor meer informatie en de kaartverkoop op: www.maasenwaalseoktoberfeesten.nl.