Logo demaasenwaler.nl
Spelersgroep Ruïnetheater Batenburg.
Spelersgroep Ruïnetheater Batenburg. (Foto: Ger Loeffen)

Ruïnetheater Batenburg

  Uit

‘Een koninklijk besluit... en een beslissing’ in Batenburgse ruïne

Ruïnetheater Batenburg speelt de komende twee weekenden de voorstelling ‘Een koninklijk besluit... en een beslissing’; een verhaal over een prinses, haar ouders en haar oma. 

De laatste speelt een belangrijke rol in het familieberaad. Zij is een grote steun voor kleindochter Nicolien, die moeite heeft met het ‘hofcorset’ en de voor haar uitgestippelde toekomst. Ook N.E.C., de erediviesieclub uit Nijmegen, speelt een belangrijke rol in deze voorstelling.

Een minister-president, die immers voor alles verantwoordelijk is, fietst vrolijk door de scènes heen en doet zijn uiterste best om kroon en kabinet nieuw leven in te blazen. Zijn kabinet is al ruim drie jaar demissionair en vertoont slijtplekken. Het goede nieuws is dat er naar ieders tevredenheid verrassende oplossingen gevonden worden. Zoals men van het toneelgezelschap gewend is, is de actualiteit nooit ver te zoeken. Lief en leed wisselen elkaar af, en ook de spelers ruilen regelmatig van rol.
De liedjes worden verzorgd door het combo onder leiding van Huub Sprang. Het eindlied staat, heel optimistisch, voor de totale voorstelling.

De voorstellingen worden gespeeld op 24, 25, 29 en 30 juni, en op 1, 2 en 3 juli. Kaartjes kosten 15 euro per stuk.

Kijk voor meer informatie, aanvangstijden en reserveren van kaarten op www.ruinetheaterbatenburg.nl.

Meer berichten