Een vorige editie van PinksterVaria.
Een vorige editie van PinksterVaria. Foto: John van Gelder

Op Eerste Pinksterdag naar Altforst

Uit

ALTFORST - Na twee jaar afwezigheid is het op Eerste Pinksterdag in Altforst weer beleven en genieten voor het hele gezin.

Ruim 40 jaar geleden ontstond in Altforst het idee om iets te organiseren met als doel het schoolreisje van de basisschoolkinderen te bekostigen. Dit werd een fierljepwedstrijd.

Anno 2022 is dit uitgegroeid tot een feestweekend, en het fierljeppen is nog steeds vast onderdeel van het programma. In de ochtend vindt er een workshop plaats waar onder andere scholieren van het Pax Christi College aan deelnemen. Maar iedereen die wil, kan aan de workshop meedoen. Deelnemers leren de beginselen van het fierljeppen. Eerst op het droge, om vervolgens te proberen de overkant van de Wetering te halen. In de middag strijden de fierljeppers van de Hollandse en de Friese bond tegen elkaar om de winst.

Voor ieder wat wils
Rondom het fierljepterrein vinden nog veel meer activiteiten plaats. Zo is er een grote en veelzijdige jaarmarkt. Kinderen kunnen zich de hele dag vermaken op het Kikkerparadijs, met onder andere springkussens, bungeetrampoline, ponyrijden, zweefmolen, ballonnenclown, knutselen en schminken. Er kan geknuffeld worden met onder andere konijntjes en ook Micky en Minnie Mouse zijn van de partij.

Voor de oudere jeugd is er een stormbaan, een lasergame-arena en niet te vergeten de supersnelle rups De Vulcano.

Muziek
Vanaf 14.00 uur start Froggypop met live optredens van The Lacions en The Wild Weeping Willies. Ook DJ Extra Shampoo is deze middag van de partij.

Vanaf 16.30 uur start de fierljep afterparty met muziek van de band Broadway en DJ’s Bart en Daan. Rond 22.00 uur wordt het laatste biertje getapt.

De toegang deze dag bedraagt 4 euro voor volwassenen en 2,50 euro voor kinderen tot 12 jaar. De kassa’s gaan open om 10.30 uur. 

Meer info: www.pinkstervaria.nl.