Kermis in Bergharen

Toerisme

BERGHAREN - Vier dagen feest is de uitgangspositie van een goede kermis. Bergharen doet dit jaar goed mee in deze gedachte. Vanaf zaterdag 14 mei begint het feest, dat duurt tot en met dinsdag 17 mei. De uitbaters van Café 't Trefpunt brengen drie dagen muziek op het podium in de feesttent.

Elke avond kunnen kermisgangers uit Bergharen en omgeving van 20.30 tot 01.00 uur terecht om te dansen, te kletsen en iets te drinken. Zaterdag komt Q-Music naar de feesttent om het kermisweekend in te luiden. Dj Menno Barreveld draait alle bekende hits van het Foute Uur. Het publiek kan via smartphone stemmen op de te draaien muziek. 

Op eerste pinksterdag zet coverband MmoozZ de tent op stelten met pop, soul, dance, en top 40-hits. Ook de Wijchense dj Ronnie maakt zijn opwachting.

Aandacht voor MS
Maandagmiddag is het tijd voor het matinee. In de feesttent draait dj Ronnie plaatjes en treedt orkest Summerland op. Tijdens het matinee wordt ook aandacht besteed aan dorpsgenoot Jesper Broens. Hij heeft een progressieve vorm van MS waarvoor in Nederland geen behandeling meer mogelijk is. In Rusland kan hij in aanmerking komen voor stamceltransplantatie. Daarvoor is 60.000 euro nodig. Op maandag vertelt Jesper over zijn verhaal. Doneren kan alle kermisdagen in de daarvoor bedoelde collectebussen. 

Op 17 mei wordt de tent afgebroken. De kermis is dan nog wel geopend. Meer info over het programma tijdens het kermisweekend: www.facebook.com/niek.kermisbergharen. Goed om te weten is dat er bij de entree van de tent, om een legitimatie gevraagd kan worden. Dit in verband met het verstrekken van polsbandjes met het oog op de alcoholwetgeving.