Foto: Management Ali B.
Foto: Management Ali B.

Jubileumjaar Dag van Leeuwen

Algemeen

BENEDEN-LEEUWEN - Het feestweekend Dag van Leeuwen viert dit jaar haar twintigjarig bestaan. Op 1, 2 en 3 juli barst het driedaagse programma weer los, dat dit jaar een extra feestelijk tintje heeft.

De vrijdagavond staat in het teken van de jeugd. Nationale en internationale dj's als Dansado & De Feestneger, de Party Animals, dj Maurice, dj Mike en Mark with a K zullen het publiek vanaf 20.00 uur met hun eigen muziekstijl vermaken. Speciaal voor de twintigste editie is er, behalve de welbekende feesttent, een Schirmbar op de Wiel. Ook in deze bar worden door diverse dj's optredens verzorgd.

Monique Smit en Ali B
Speciaal voor het jongste publiek heeft Stichting Dag van Leeuwen een Wiellawaai kindermiddag op het programma staan. Van 13.00 tot 16.00 uur kan de jeugd los gaan op de muziek van de Telekids Discoshow. Monique Smit verzorgt tijdens deze kindermiddag een gastoptreden met haar eigen theatershow. De zaterdagavond wordt geopend door dj Mike. De coverband Black Tie Money Squad, voorheen bekend als Beat It, zal gedurende de hele avond de muziek verzorgen. Naast deze coverband treden ook de Snollebollekes en Ali B op, die onlangs het lied 'Land van Maas en Waal' in een nieuw jasje heeft gestoken. De feestavond begint om 20.00 uur.

Traditiegetrouw is er op zondag de braderie. 't Lauws Mertje bestaat uit ambachten, muziek, spectaculaire attracties, horeca en plaatselijke verenigingen. Dit jaar staan dieren en activiteiten met dieren centraal. Er is straattheater, allerlei snuisterijen en gekkigheden.

Aan het einde van de middag sluiten dj Mike en de WC Experience het jubileumweekend af in de feesttent op de Wiel. Meer informatie op www.dagvanleeuwen.nl of volg Stichting Dag van Leeuwen via Facebook.