Leones komt met de schrik vrij

APELDOORN - In de uitwedstrijd tegen Columbia heeft Leones een moeilijke overwinning geboekt. Columbia, dat officieel is gedegradeerd, maakte het de Leeuwenaren meer dan lastig en pas in de slotfase van de wedstrijd wist Leones de zege veilig te stellen.

Leones begon de wedstrijd goed en kreeg na een goede aanval een eerste grote kans. Bram Kooijmans kwam echter een teenlengte tekort om de bal binnen te tikken. Columbia werd in de 25e minuut voor de eerste maal gevaarlijk, maar Jules Feelders wist de thuisploeg van de openingstreffer af te houden. Nadat spits Tom Bello eerst een schot gestopt zag worden, was het even later wel raak toen hij goed voorbereidend werk van Furkan Aksoy doeltreffend afrondde. In de tweede helft kwam Columbia op gelijke hoogte. Het spel ging vervolgens op en neer. Met nog tien minuten te spelen, kopte de ingevallen Daniël van Leest een corner van Bram Kooijmans hard binnen. Even later was invaller Joshua Lopez Cuijten doeltreffend en werd een 1-3 overwinning geboekt. Leones klimt dankzij de winst op naar de zevende plaats, maar heeft slechts twee punten meer dan de nummer 9 die nacompetitie moet gaan spelen.