Unitas'28 - Alverna
Unitas'28 - Alverna Foto: Sjaak Janssen

Winst Unitas’28

Sport

WAMEL - Op het eigen sportpark wist Unitas’28 tweede paasdag met 3 – 1 te winnen van Alverna in een wedstrijd waarin de thuisclub de betere ploeg was. 

Na enkele goede kansen wist Pelle Rensink na pakweg 25 minuten de score te openen voor Unitas 1 – 0. Nog voor de pauze verdubbelde de actieve en snelle Yekta Demirtas met een fantastisch genomen hoekschop de voorsprong zodat met een lekker gevoel de kleedkamers opgezocht kon worden, ruststand 2 – 0. 

Tegen de verhoudingen in kwamen de gasten een kwartier na de pauze op 2 – 1 middels Jesper van Roosmalen.  Echter een kwartier voor tijd scoorde de lange blonde en hard werkende parel Tom Derks na een goede aanval de voor Unitas bevrijdende en beslissende treffer. Even later viel Unitas keeper Jur van Hal na een aanvaring met zijn eigen verdediger met een blessure uit en werd vervangen door de nog jeugdige debutant Stan van der Lee die in de slotfase niet op een fout te betrappen. Hiermee kwam een einde aan deze verder sportieve wedstrijd en bleven de drie punten in Wamel. 

Unitas staat nu samen met Aquila op een gedeelde 3e positie. 

Komende zondag 7 april staat de uitwedstrijd bij D.V.S.G. op het programma en wanneer de ploeg van trainer Wout van Blijderveen in goede doen is behoort winst weer tot de mogelijkheden. De aftrap op sportpark De Horst in Groesbeek is om 14.00 uur