Unitas’28 wint van UHC

WAMEL - Unitas’28 heeft in de thuiswedstrijd tegen UHC goede zaken gedaan. De ploeg van trainer Wout van Blijderveen won met 5-3 en passeert daarmee UHC op de ranglijst.

De thuisclub was het meest gevaarlijk en halverwege de eerste helft opende Tom Derks de score. Vlak voor rust verdubbelde Yekta Demirtas de voorsprong met een fraaie treffer, 2-0. In de beginfase van de tweede helft kwam UHC terug in de wedstrijd dankzij een doelpunt van Jordy Hachmann. Kort daarna maakte Tom Derks de 3-1. Even later een herhaling van zetten; Jasper van Horssen scoorde de 3-2 voor UHC, waarna Tom Derks zijn hattrick voltooide en 4-2 op het scorebord liet zetten. In de slotfase was het de prima ingevallen Roel van Leeuwen die het vijfde Wamelse doelpunt van deze middag voor zijn rekening nam. Het slotakkoord was voor de gasten, toen Jordy Hachmann van elf meter aan mocht leggen en zijn tweede doelpunt maakte voor UHC. Dankzij de winst stijgt Unitas’28 naar een gedeelde vierde plek op de ranglijst. Komende donderdag 28 maart speelt de ploeg uit Wamel het restant van de gestaakte wedstrijd bij AAC/Olympia in Horssen. Er staat nog een kwartier speeltijd op de klok. Tweede paasdag staat een thuiswedstrijd tegen Alverna op het programma.