Evgeniy Levchenko met de voetballers uit Druten en Puiflijk.
Evgeniy Levchenko met de voetballers uit Druten en Puiflijk. Foto: Tijn Cobussen

Oud-voetballer Evgeniy Levchenko bezoekt jeugdwedstrijd SCP - DIO’30

Sport

PUIFLIJK - Oud-voetballer Evgeniy Levchenko bracht afgelopen weekend een bezoek aan voetbalvereniging SCP, om aandacht te vragen voor de stichtingen Breath Care for Kids en Samen voor Oekraïne, die onlangs een samenwerking zijn aangegaan.

De oud-prof speelde het grootste deel van zijn carrière bij Nederlandse clubs en kwam acht keer in actie voor het Oekraïens voetbalelftal. Op sportpark Schravenhof woonde hij de wedstrijd SCP JO14-1 tegen DIO’30 JO14-2 bij. Hij nam voor de wedstrijd uitgebreid de tijd om met beide clubs op de foto te gaan en vragen van spelers te beantwoorden. De aanvoerder van SCP ontving bovendien een gesigneerde voetbal. De ploeg uit Puiflijk wist de wedstrijd met 4-0 te winnen.

Samenwerking 

Evgeniy Levchenko is al vele jaren betrokken bij stichting Breath Care for Kids, die zich onder meer inzet voor kinderen in het door oorlog getroffen Oekraïne. Maurits Klaver, van de stichting Samen voor Oekraïne, zocht de samenwerking om meer bekendheid te genereren en meer hulpgoederen naar Oekraïne te kunnen brengen. 

Doneer een slaapzak 

Onlangs is de inzamelingsactie ‘Doneer een slaapzak’ op touw gezet, om mensen in Oekraïne door de koudste maanden van het jaar heen te helpen. De slaapzakken worden in Charkov (Oekraïne) geproduceerd en binnen drie dagen afgeleverd aan de soldaten en achtergebleven bewoners. SCP JO14-1 overhandigde de voetballer deze middag een cheque voor twee slaapzakken.

Voor meer informatie en het ondersteunen van de actie, zie: samenvooroekraine.eu/slaapzak.

Afbeelding
Afbeelding