Afbeelding
Foto: Reinier Jansen

Nieuwe Jeep voor Stichting Samen voor Oekraïne

Algemeen

AFFERDEN – Stichting Samen voor Oekraïne heeft vrijdag 20 oktober een Jeep overhandigd gekregen. De terreinwagen, die binnenkort naar Oekraïne wordt gebracht, is gedoneerd door Vincent van de Klok, eigenaar van Klok Groenprojecten. Evgeny Levchenko, voormalige profvoetballer in Oekraïne, en zijn vrouw Victoria Koblenko waren bij de overhandiging aanwezig. 

Maurits Klaver van stichting Samen voor Oekraïne en Evgeny Levchenko, verbonden aan de stichting Breath Care for Kids, kwamen de afgelopen periode in contact met elkaar. Dit leidde tot een mooie samenwerking. Op die manier hopen de twee meer steun naar Oekraïne te kunnen brengen, en ervoor te zorgen dat de inwoners niet in de steek gelaten worden. In het najaar zijn er ook plannen om Evgeny uit te nodigen bij een voetbalwedstrijd van SCP Puiflijk om de aftrap van een wedstrijd te doen en handtekeningen uit te delen, laat Maurits weten.

Vincent van de Klok, die zelf een Oekraïens gezin opvangt, is blij dat hij een bijdrage kan leveren. ‘Het is goed te weten dat de terreinwagen in Oekraïne een waardig tweede leven krijgt. De Jeep wordt op korte termijn voorzien van een legergroene kleur, en zal ingezet gaan worden in de regio Donbas, de geboorteregio van Evgeny.’

Meer informatie over beide stichtingen en op welke manier zij zich inzetten, zie: www.breathcareforkids.com en samenvooroekraine.eu.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding