Jelle en Filou
Jelle en Filou Foto: Henk Reijnen

Vader en dochter samen aan start Drutenloop

Sport

DRUTEN - Op zondag 2 april aanstaande gaat de 15de Drutenloop van start. Veel families doen mee, van jong tot oud. Zo ook Jelle van de Geijn en zijn dochter Filou. 

Voor Jelle is hardlopen al jaren zijn favoriete sport. Hij geniet van het buiten zijn en hardlopen is een uitlaatklep. Als hij doordeweeks aan het werk is thuis, blokt hij zijn agenda om tussen 12.00 en 13.00 uur een rondje te kunnen hardlopen. Hij vertelt: ‘Daarna heb ik meer energie om ‘s middags weer achter de computer te zitten.’ Jelle heeft al zeven keer meegelopen met de Drutenloop. De Drutenloop is voor hem een perfecte voorbereiding voor de marathon van Rotterdam, twee weken later. 

Hardloopmomentje
Ook tijdens de zwemles van Filou bouwt Jelle een hardloopmomentje in. Soms moet hij dan in Afferden nog flink aanzetten om op tijd weer bij de zwemschool aan te komen.

Routine
Jelle probeert zichzelf altijd een beetje te verbeteren. Hij las een keer dat het drinken van bietensap de prestatie zou verbeteren. Net voor de Drutenloop kiepte hij 1 liter bietensap achterover. Tijdens de race kreeg hij er echter flink last van en bij de finish kwam alles eruit. Sindsdien houdt hij zijn vaste routine aan: gewoon een boterham met pindakaas.

Jeugdloop
De zesjarige Filou gaat dit jaar voor het eerst zelfstandig de 500 meter lopen. Er doen ook vriendinnen uit haar klas mee. Ze heeft er zin in. Filou houdt net als haar vader ook van bewegen. Samen skeeleren ze weleens en Filou hangt ook graag in de trapeze met ringen bij haar thuis. De Drutenloop is een uitje, zowel voor vader als dochter.

Ook van plan om mee te doen met de Drutenloop? Inschrijven kan nog tot en met donderdag 30 maart. Kijk voor afstanden en het programma op www.drutenloop.nl.