sport

Unitas wint opnieuw derby tegen Aquila 1 – 0

WAMEL - opnieuw wist unitas’28 de streekderby tegen aquila te winnen.

In de heenwedstrijd op 30 Oktober in Dreumel won de ploeg van trainer Gerard van Zwam met 0 – 2, nu werd met 1 – 0 verdiend gewonnen. Toch hadden de bezoekers één punt voor het grijpen, in de allerlaatste minuut van de extra tijd kreeg Aquila een penalty te nemen na een overtreding binnen de 16 meter door invaller Maarten van Ingen. Echter Unitas’28 keeper Jur van Hal toonde zich de held van de middag bij de thuisclub en ranselde de pingel genomen door Moreno de Vree uit de hoek van zijn doel zodat de 1 – 0 bleef staan en Unitas’28 met de volle winst feest kon gaan vieren in het clubhuis waar te zien was dat ook Feyenoord de 3 punten meenam uit de Amsterdamse Arena. Het was een sportieve derby onder correcte leiding,met voor rust een sterker Unitas’28, maar gescoord werd er niet. In de 2e helft waren de bezoekers wat vaker voor het Wamelse doel te zien maar het was, aanvoerder Tom Kuijstermans die halverwege de 2e helft met een bekeken goal de enigste en na later bleek de gouden treffer voor rekening nam. Het aansluitende feest in de kantine met discjockey Stan ging nog lang door.

Volgende week weer een uitwedstrijd. Op het programma staat de wedstrijd Victoria’25 – Unitas’28 en het zou mooi zijn als Unitas’28 de koploper zou kunnen verrassen in de jacht op de 3e periode door de driepunten mee te nemen. De aftrap op sportpark De Ringelenberg in Afferden is om 14.30 uur.