Tijl, Sem, Lieke, Isa en Fenne doen mee aan de Drutenloop
Tijl, Sem, Lieke, Isa en Fenne doen mee aan de Drutenloop Foto: Actief Maas en Waal

Hardloopclinics voor de jeugd

Sport

DRUTEN  – Actief Maas en Waal verzorgt op alle basisscholen in de gemeente Druten hardloopclinics om de jeugd enthousiast te maken voor de 15e editie van de Drutenloop, die plaatsvindt op zondag 2 april. 

Henk Reijnen van Stichting Drutenloop: ‘De jeugdloop is een belangrijk onderdeel van dit hardloopevenement. We streven ernaar zoveel mogelijk kinderen de mogelijkheid te bieden om gemakkelijk sportief bezig te zijn. Het is voor vrijwel alle kinderen een succeservaring.’

In de weken voorafgaand aan de Drutenloop verzorgt Actief Maas en Waal clinics op alle basisscholen in de gemeente.
Maikel Wetters van Actief Maas en Waal: ‘We geven kinderen de kans om te ontdekken hoe leuk en gezond hardlopen kan zijn. We leren de kinderen om de krachten ideaal te verdelen tijdens de Drutenloop. Welke tijd je loopt, is niet het meest belangrijk. Het gaat om plezier beleven door actief te zijn’.

Aan het woord zijn Tijl (11) Sem (10), Lieke (11), Isa(10) en Fenne(10) van basisschool ’t Geerke uit Puiflijk. 

Waarom doen jullie mee met de Drutenloop?
‘Voor de leuk’ roept Sem met een stralend gezicht. ‘En om mijn energie eruit te gooien’, vult Tijl aan. Stilzitten is niet zijn hobby. Fenne vindt de aanmoediging die ze krijgt van het grote publiek langs de kant heel fijn.

Hoe pakken jullie de race aan?
Lieke: ‘We gaan rustig beginnen en daarna steeds harder.’

En hoe zorg je ervoor dat je de anderen voor blijft?
Isa: ‘De binnenbocht nemen”. ‘Mocht er iemand in de weg lopen, dan beuk je die aan de kant’, zegt Lieke lachend. ‘Hé! reageert de gymleerkracht, zo ken ik jou niet’.

De kinderen zijn allemaal sportief en doen aan voetbal, klimmen, volleybal of survivalrun. Ze gaan iedereen die ze kennen vragen om mee te doen.

Sportiefste school
Er is een wisselbeker voor de sportiefste school. Dat is de school die in verhouding de meeste deelnemers heeft. Die wint de beker. Bij de laatste editie was dit basisschool ‘t Geerke.

Duo-Run
Een nieuw onderdeel dit jaar is de Duo-Run. Speciaal voor de leerlingen van de PAX in de leeftijd van 12 tot en met 15 jaar. ‘Samen met je maatje ga je de strijd aan tegen andere leerlingen om als eerste over de finish te komen.’
De Duo-Run is een estafetteloop bestaand uit 3 rondjes van 800 meter (2400 meter totaal). Beide lopers lopen ronde 1 of 2 individueel, waarna ze gezamenlijk de laatste (derde) ronde lopen.
Natuurlijk is herkenbaarheid van je Duo belangrijk. Wie zien wij als team aan de start verschijnen?

Wil jij ook meedoen? Tot en met 30 maart kun jij je inschrijven, meer informatie vind je op www.drutenloop.nl.