SDO Bussum - Leones
SDO Bussum - Leones Foto: SV Leones

Leones start competitie met ruime nederlaag

BUSSUM - Leones startte de competitie 2022-2023 in de eerste klasse D met een uitwedstrijd bij SDO Bussum. De ploeg uit Het Gooi degradeerde vorig seizoen uit de Hoofdklasse en werd door de KNVB ingedeeld in district Oost. Voor beide ploegen was het de eerste maal dat ze elkaar troffen. Voor Leones was dit een valse start van een nieuw seizoen.

Leones kende wat personele problemen door schorsingen en blessures, maar kon toch een volwaardig team binnen de lijnen brengen. Leones startte de wedstrijd ook uitstekend en wist de gastheren direct onder druk te zetten. Na een paar minuten leek Leones op voorsprong te komen. Een corner werd door de SDO doelman niet goed verwerkt en Ilias El Hammouti leek Leones op voorsprong te gaan brengen, maar zijn geplaatste bal vanaf een meter of 11 ging naast.

Uit de eerste aanval van SDO Bussum werd de bal vrij eenvoudig vanaf een meter of 16 raak geschoten en keek Leones na een goed begin, waarin het de leiding had moeten nemen tegen een achterstand aan. Het spel golfde nu op en neer en met een goed tempo werden de aanvallen opgezet door beide ploegen. Na een kwartier ging SDO Bussum er over rechts weer vandoor en de voorzet kon bij de 2e paal raak worden gekopt en keek Leones al binnen het kwartier tegen een 2-0 achterstand aan. Leones kreeg kansen op de aansluiting, maar een kopbal van Floris Florusen werd door de doelman gepakt. SDO Bussum liet het spel aan Leones, dat wel kansjes kreeg maar aan de andere kant erg op moest letten op de vlijmscherpe counters van SDO Bussum die met name over hun rechterkant Leones in de problemen wist te brengen. Vlak voor rust soleerde Bram Kooijmans de  meter in vanaf de linkerkant en schoof de bal op de verre paal, de rebound van Dylan v.,d. Ven werd door de doelman gestopt en de tweede rebound door Jurre Basten overgewerkt. Nog voor rust kreeg Leones een corner die werd afgeslagen door de SDO defensie en middels een snelle counter wist de spits van SDO Bussum de 3-0 te scoren.

In de tweede helft leek Leones nog even terug te komen toen Luke v.d. Ven na een afgeslagen corner de bal opnieuw de 16 meter in passte en Floris Florussen bereikte die raak schoot. Leones ging steeds meer op zoek naar de aansluiting maar slaagde daar niet in en moest zelfs nog 2 tegentreffers incasseren na snelle counters van SDO Bussum dat deze middag bewees een neusje voor de kansen uit de omschakeling te hebben.

Leones heeft nog wel wat huiswerk te doen voordat het zondag SV TOP uit Oss ontvangt. Zaak is dat de ploeg verdedigend beter voor de dag komt en de kansen die het krijgt ook af maakt. De wedstrijd zondag begint om 14.00 uur en er is gratis entree.