Afbeelding

Opnieuw gelijkspel voor Leones

Sport

BENEDEN-LEEUWEN - Nadat vorige week een punt werd behaald bij de koploper, werd door Leones opnieuw gelijkgespeeld. Nu tegen naaste concurrent RKVV Erp. Na een leuke en spannende wedstrijd waarbij beide ploegen kansen op de overwinning kregen, werd het uiteindelijk 1-1.

Erp statte de wedstrijd goed en zette Leones direct onder druk en kreeg ook enkele kansjes. Na een minuut of 10 kwam Leones wat onder de druk uit en zag het Giovanni Leidelmeyer de eerste kans naast koppen. Direct daarop kreeg Erp een zeer grote kans maar schoot het rakelings naast. Toch was het Leones dat na 20 minuten de voorsprong pakte. Dylan v.d. Ven bediende zijn broer Luke op maat en met een snelle beweging stiftte hij de bal over de uitgelopen doelman. Op de lijn leek een verdediger de bal nog weg te kunne werken maar miste deze volkomen. Na dit doelpunt kreeg Leones meer grip op de wedstrijd maar Erp kwam door een foutje in de defensie bijna weer op gelijke hoogte. Met goed gegroepeerd spel werd vervolgens de rust bereikt met de voorsprong.

In de 2e helft was het Erp dat direct druk zette op Leones, Doelman Noud Koppers wist een gevaarlijke voorzet vanaf links in 2 instanties onschadelijk te maken. De hoge druk die Erp zette zorgde ervoor dat Leones enkele keren de bal snel verspeelde. De 1-1 na 25 minuten was ook niet onverwacht maar ontstond uit onnodig balverlies. Met een aantal wissel trachtte coach André Cornelissen de wedstrijd weer te kantelen en dat lukte enigszins. Leones kreeg weer kansen en naar het einde van de wedstrijd toe hadden beide teams goede mogelijkheden de winst alsnog naar zich toe te trekken. Jurre Basten leek Leones weer op voorsprong te zetten, maar hij kon in vrije positie de scherpe voorzet net niet raken. Aan de andere kant wist Noud Koppers een schot te stoppen en zag hij de rebound vervolgens op de lat belanden. In de blessure tijd schoot Marc Harlaux een vrije trap van 40 meter ineens op goal. De iets te ver voor zijn doel staande Erp goalie zag de bal rakelings over zeilen.

Leones blijft door het gelijkspel op de 11e plaats. Komende zondag speelt het wederom thuis. Voor het bekertoernooi ontvangt het om 14.00 uur 5e klasser VVLK uit Leuth. De week erna gaat het op bezoek bij de ploeg met de minste verliespunten HVCH uit Heesch.