sport

Leones ronde verder na nipte zege

BENEDEN-LEEUWEN - Leones heeft afgelopen zondag goede zaken gedaan in het bekervoetbal. Op sportpark ’t Zijvond kwam VVLK uit Leuth op bezoek. De vijfdeklasser, die het in die competitie overigens uitstekend doet, bood kranig weerstand tegen de geel-zwarte formatie, die uiteindelijk via een strafschop de beslissing maakte.

De eerste minuten van het spel waren eentonig. Het klassenverschil leek te groot voor de gasten uit Leuth om er een spannende wedstrijd van te maken. Zo was Tom Bello al snel dichtbij de 1-0, maar hij stond met lege handen toen scheidsrechter Grisel zijn doelpunt afkeurde. Ondanks de flitsende start zag het er naarmate de wedstrijd vorderde niet naar uit dat VVLK zich naar de slachtbank liet leiden. Integendeel, de rood-zwarten kwamen beter in de wedstrijd en bleven knokken voor elke meter, met een stugge wedstrijd als gevolg. Ook in het tweede deel van de eerste helft was het spelbeeld gezapig. Daar leek even verandering in te komen toen Luke van der Ven werd neergelegd in het vijandelijk doelgebied, maar hij wist de Leeuwenaren met een zwak ingeschoten penalty niet op voorsprong te zetten.

De ploeg van trainer André Cornelissen wist ook in de tweede helft geen potten te breken. Er werd slordig gevoetbald en voorin ontbrak de scherpte. Toch was het wel Leones dat via een dit keer wel goed ingeschoten penalty op voorsprong kwam. De van een blessure teruggekomen Bram van Tiem hield zijn zenuwen goed in bedwang en koos rustig een hoek uit, 1-0. De mannen uit Leuth gingen echter niet bij de pakken neerzitten en bleven erg gedisciplineerd op zoek naar de gelijkmaker, hard voetbal werd daarbij niet geschuwd. De uitploeg kwam zelfs nog in een goede uitgangspositie om het tij te keren toen Leones met tien man kwam te staan. Vasileios Mokos zorgde met een onhandige overtreding ervoor dat de thuisploeg nog flink aan de bak moest in het resterende deel van het treffen. Ondanks de overtalsituatie van VVLK werden er, ondanks wat schoten, geen opgelegde kansen meer gecreëerd, waarmee de 1-0 overwinning een feit was.

Volgende week speelt Leones een uitwedstrijd tegen hoogvlieger HVCH. Op sportprak De Braaken in Heesch wordt om 14:30 afgetrapt.