Logo demaasenwaler.nl
Walking voetbal door senioren in Beuningen.
Walking voetbal door senioren in Beuningen. (Foto: GER LOEFFEN)

Walking Football, gezellig en ontspannend

  Sport

BEUNINGEN - Het is weer gezellig in de kantine van de Beuningse Boys, waar de Walking Footballers na hun partijtje voetbal genieten van een kopje koffie. Er wordt even bijgepraat en na een half uurtje gaan de meeste voetballers huiswaarts.

Geert Benders, bestuurslid Sport en Bewegen, vertelt over de regels: ‘Bij Walking Football mag niet worden gerend, lichamelijk contact is niet geoorloofd en de bal mag niet boven heuphoogte komen. De spelvariant leent zich bij uitstek voor senioren, want de aangepaste speelwijze beperkt namelijk het risico op vervelende blessures. E wordt gespeeld met korte noppen op een kunstgrasveld van 25 x 14 meter met kleine doelen. Een keeper in de doelen mag maar hoeft niet, want ook de keeper mag de bal niet met de hand pakken. We spelen 50 keer per jaar, alleen bij sneeuw kan er niet gespeeld worden.’

Men redeneert hier dat pauzes, door niet te spelen, de kans op blessures verhoogt en bovendien leidt tot meer afvallers. Het is wel zo dat niemand verplicht is te komen voetballen elke week. De groep telt momenteel 23 deelnemers, waaronder twee vrouwen. Gemiddeld komen er zestien voetballers meedoen op de dinsdagochtend. Meer deelnemers zijn natuurlijk welkom. En niet onbelangrijk: ook in de kerkdorpen van de gemeente Beuningen wordt momenteel Walking Football gespeeld. 

De VvSB (Vereniging van Senioren Beuningen) startte enkele jaren geleden met Walking Football in samenwerking met voetbalvereniging Beuningse Boys. De dinsdagochtend is de vaste speelochtend, op de velden bij Beuningse Boys, van 10.00 tot 11.30 uur. 

Meer voetballers welkom
Zowel mannen als vrouwen, met of zonder voetbalervaring, kunnen zich aanmelden voor deze sport. Hiervoor dient men wel lid te zijn of te worden van de Vereniging van Senioren Beuningen. Dat kost 26 euro per jaar en voor het meedoen met Walking Football betaalt men 1 euro per maand. Het is ook mogelijk om eerst gratis een paar keer mee te doen om te kijken of het bevalt.

Meer informatie
Voor meer informatie over deze sport en de spelregels, zie: www.voetbal.nl/walkingfootball. Neem bij vragen over het lidmaatschap contact op met Geert Benders, via tel. 06-19067401 of per mail: geertbenders1948@kpnmail.nl.

Door Elly Bruns

Meer berichten