Logo demaasenwaler.nl
Het Maas en Waalse landschap heeft een bijzondere aantrekkingskracht.
Het Maas en Waalse landschap heeft een bijzondere aantrekkingskracht. (Foto: John van Gelder)

Organisatie ijvert voor aantrekkelijk parcours Drutenloop

  Sport

DRUTEN - Wie deelneemt aan een hardloopwedstrijd heeft vaak geen idee wat er achter de schermen aan zo'n krachtmeting voorafgaat. Voor de jaarlijkse Drutenloop geldt dat meer dan honderd vrijwilligers zich inspannen voor het welslagen van dit bijzondere sportevenement, dat dit jaar voor de veertiende keer gehouden wordt en waaraan zo'n duizend lopers deelnemen. Drie organisatoren blikken vooruit.

Met afstanden als de 5 en 10 kilometer en een halve marathon is de Drutenloop in trek bij zowel recreanten als doorgewinterde hardlopers. 'Zeker voor die laatste categorie komt het uitzetten van een parcours zeer nauw', vertelt voorzitter Hemmy ten Barge. 'Als parcourscommissie zijn we dan ook al weer bezig met het uitzetten van afstanden', vult Nico van Loon hem aan.

Het is een precisiewerk waarbij een, uit Amerika overgevlogen, apparaat uitkomst biedt. 'Per meetbeurt wordt dit apparaatje overigens met behulp van een door een landmeter uitgezette afstand geijkt', vervolgt Hans Sas. 'Het resultaat is een exact kloppend parcours, waardoor zelfs persoonlijke records bij ons officieel gevestigd kunnen worden.'

Maas en Waalse landschap

Waar de jeugdlopen voornamelijk in het centrum worden gehouden, maakt men voor de langere afstanden dankbaar gebruik van het schitterende Maas en Waalse landschap.
'De dijken, het bos en de uiterwaarden hebben een bijzondere aantrekkingskracht op zowel lopers uit Maas en Waal als uit de andere delen van ons land', vertelt Ten Barge. 'Verandering is echter nodig om het parcours aantrekkelijk te houden. Zo worden lopers dit jaar, mede vanwege de werkzaamheden in het kader van het project 'Ruimte voor de rivier', langs de waaien in Afferden en Deest geleid.

Spektakel Run

Voor de jeugd van 11 tot en met 16 jaar werd vorig jaar een succesvolle Spektakel Run georganiseerd. 'Die run krijgt dit jaar een vervolg', aldus Sas. 'Samen met 2B-Outdoor uit Deest worden voor deze loop verschillende uitdagende obstakels gecreëerd. Tevens is er een opblaasbare stormbaan. En dat allemaal in het centrum van Druten, zodat ook toeschouwers van dit spektakel kunnen genieten.'

In datzelfde centrum zijn als vanouds ook de afstanden 500 en 1.000 meter, waaraan kinderen tot en met 12 jaar kunnen deelnemen.

Inschrijving

De inschrijving voor het evenement op zondag 5 april is reeds geopend op www.drutenloop.nl.
Tot slot is de organisatie van Stichting Drutenloop op zoek naar nieuwe vrijwilligers die zich mede in willen zetten voor de veiligheid van de lopers. Belangstellenden kunnen zich melden via: info@drutenloop.nl.

Meer berichten