Logo demaasenwaler.nl
Foto: Hans van Diemen

Duketown Ladies geven barbershopconcert in Heerewaarden

  Cultuur

HEEREWAARDEN - Stichting Heerewaarden in Concert, voorheen Muziek in de Kerk, presenteert op zaterdag 15 februari in de kerk van Heerewaarden een barbershopconcert met de Duketown Ladies.

De Duketown Ladies zingen hun zeer gevarieerd barbershoprepertoire vierstemmig in 'close harmony' zonder verdere muzikale begeleiding. De mooie liederen, de heldere stemmen en de intensiteit van de muziek maken van deze avond een sprankelende gebeurtenis. Het repertoire omvat overwegend Engelstalige liedjes. Daarnaast is er voor het koor een aantal Nederlandstalige liedjes speciaal gearrangeerd in barbershopstijl.

Barbershop

Barbershop is een a-capella zangstijl, dit wil zeggen dat er zonder instrumentale begeleiding wordt gezongen. Deze vorm van close harmony brengt, over het algemeen, makkelijk in het gehoor liggende liedjes. De stijl onderscheidt zich van andere a-capella muziek door de speciale arrangementen.

Een belangrijk element van de moderne barbershop is de presentatie. Een optreden wordt aantrekkelijk gemaakt voor het publiek en alle mogelijkheden om de emotie en sfeer van een song goed uit te drukken worden benut.

Het concert wordt gegeven in de kerk van Heerewaarden, aan de Hogestraat, aanvang 20.00 uur. Na het programma, dat ongeveer een uur duurt, kan er met elkaar en de artiesten worden nagepraat onder het genot van een drankje. De toegang bedraagt 7,50 euro (inclusief programmaboekje en consumptie na afloop).

Voor meer informatie over het koor, zie: www.duketownladies.nl.

Meer berichten