Logo demaasenwaler.nl
Freek ten Boske met de beker en Pieter van Dijk met de kampioenschaal.
Freek ten Boske met de beker en Pieter van Dijk met de kampioenschaal. (Foto: Anton van Kouwen )

SV Tornado grootste winnaar van Schaakkaravaan

  Sport

MAASBOMMEL/DRUTEN - Koploper Pieter van Dijk vreesde door zijn afwezigheid op de laatste speeldag voorbijgestreefd te gaan worden door Thijs Banken. De laatste moest het in de eerste partij met zwart opnemen tegen Len Brands.

De 17-jarige Maasbommelnaar speelde een gedegen partij en er was voor routinier Thijs geen doorkomen aan. Uiteindelijk werd tot remise besloten. De tweede partij was Thijs vrijgeloot vanwege oneven, waardoor diens voorgenomen coup om de koppositie over te nemen, mislukte. Naaste achtervolger Dick Jansen deed zeer goede zaken door knap zijn beide partijen te winnen. De eveneens goed presterende Paul de Haas en Michiel van Deursen konden toen niet meer langszij komen en moesten genoegen nemen met een gedeelde vierde plek. Eindstand senioren: 1.Pieter van Dijk 2. Thijs Banken 3. Dick Jansen .

Bij de jeugd etaleerde Freek ten Boske zijn grote schaaktalent door alle partijen te winnen. Tijdens de zeven bijeenkomsten werden bij de jeugd, afhankelijk van het spelverloop, steeds 4 tot 6 partijen gespeeld, dus het gaat echt om een opvallende prestatie! Inmiddels speelt Freek bij SV Tornado al mee in de seniorencompetitie en weet menig routinier tot overgave te dwingen.

Eindstand 1 Freek ten Boske 2 Fedde Scheltinga 3 Nathan Soethout.Tijdens de pauze in Eeterij De Pont blikte oud-pontbaas Thijs Salet met leuke anekdotes terug op de tijd dat hij bij Tornado speelde en op zijn carrière bij de pont. Thijs memoreerde dat het spelen van uitwedstrijden extra aangenaam was omdat slager Harrie van Heertum, destijds secretaris, teamleider en chauffeur altijd de nodige vleesversnaperingen bij zich had voor zijn medepassagiers. Ook was hij eens na een clubavond met een stel bij een van hen thuis aanbeland. Daar werd een diepvrieshaantje in een pan met kokend water gedaan met de kennelijke bedoeling daarna het beest te vierendelen en op te peuzelen. Echter pas na een uur schaken, werden ze weer aan het gevogelte herinnerd door de penetrante geur van brandend plastic.

Tijdens de clubavond van schaakvereniging Tornado werden de prijzen uitgereikt. Door de projectleider kon tevreden worden teruggeblikt op het nieuwe evenement dat met 40 deelnemers goed is aangeslagen. Mede vanwege prima ondersteuning door Gemeente West Maas en Waal en het Maas en Waalse bedrijfsleven is de schaakkaravaan een heuse succesformule gebleken. Het toernooi heeft, geheel onverwacht, zelfs een vijftal nieuwe leden voor de vereniging opgeleverd, waardoor de organiserende schaakvereniging de grootste winnaar is van het evenement. Volgend jaar september zal in Druten de tweede schaakkaravaan van start gaan. Voor nadere informatie zie: www.svtornado.nl.

Lees ook

Meer berichten