Voor Zakg€ld is niet altijd geld

Algemeen

DRUTEN/WIJCHEN - Het is belangrijk dat je kinderen laat oefenen met zakgeld zodat ze later goede keuzes maken, óók als er thuis weinig of geen geld is. Is het niet mogelijk om je kind af en toe zakgeld te geven? Maar je wilt wel graag bezig zijn met hoe je kind kan omgaan met geld? Het zakgeldproject helpt je daarbij.

Samen gaan we leren hoe je kinderen met geld om kunt laten gaan. Dit doen we één keer per week in een kleine besloten groep. Er is plaats voor 6 kinderen en ouders. We onderzoeken wat je al weet over geld en wat je nog kunt leren. Als ouder krijg je van ons elke week 2 euro zakgeld om aan je kind te geven. In de bijeenkomsten maak je als ouders afspraken met jouw kind wat hij of zij met het geld kan doen. Jouw kind leert zakgeld uit te geven en te sparen. Samen leer je praten over geld.

Belangrijk

Jullie wonen in Wijchen of Druten en leven van een minimuminkomen.Je kind is op 1 november 2019 9, 10, 11 of 12 jaar oud.Jullie willen samen deelnemen aan 8 bijeenkomsten van 1-2 uur.Als er veel aanmeldingen zijn wordt er geloot.

Aanmelden

Wil je samen met je kind meedenken over hoe je kind met geld om kan leren gaan? Neem dan contact op met Evy van Hemmen door te mailen naar e.van.hemmen@drutenwijchen.nl, te bellen naar 088 432 70 00 of "zakgeld" te appen naar 06 256 899 28

We starten in de week van 28 oktober met het Zakg€ldProj€ct.

Het Zakg€ldProj€ct is een initiatief vanuit de Hogeschool Arnhem Nijmegen. De gemeenten Wijchen en Druten willen dit leerzame project ook mogelijk maken.

Het is belangrijk om kinderen te ondersteunen bij hun financiële zelfstandigheid. In gezinnen waar de financiële middelen amper toereikend zijn om aan de dagelijkse financiële verplichtingen te voldoen, is zakgeld voor kinderen geen vanzelfsprekendheid. Met dit project wil de gemeente met ouders en kinderen oefenen met zakgeld en ervaringen met elkaar delen.