Jos Buis-Claessens
Jos Buis-Claessens Foto: Beunings Sjoelfestijn

Eerste Beuningse sjoelfestijn groot succes

Sport

BEUNINGEN - Op zondag 6 oktober vond de 1e editie van het Beunings Sjoelfestijn plaats. Aan het toernooi namen amateursjoelers van binnen en buiten de regio deel. De overduidelijke winnaar van het toernooi was Jos Buis-Claessens (36) uit Beuningen. Hij won zowel de zinderende finale als de prijs voor de hoogste score van de voorronde. De tweede plaats was voor Carmen Caspers.

Lange tijd stond de hoogste dagscore op naam van jongste deelneemster Fenne (3). Zij ontdekte ter plekke haar sjoeltalent door in de openingspot een score neer te zetten die pas na een uur verbeterd werd.

Het Beunings Sjoelfestijn is een initiatief van rolstoeltennisster Marjolein Buis. Zij heeft onlangs laten weten dat haar professionele sportcarrière na 2020 ten einde zal komen. "Naar aanleiding van een potje sjoelen op vakantie verdiepte ik mij in de sjoelsport in Nederland. Ik ontdekte dat er in Beuningen geen sjoelvereniging is en bedacht een toernooitje voor amateursjoelers", aldus Buis. Lachend: "Wie weet wordt dit wel mijn nieuwe sport".

De deelnemers aan het toernooi spreken van een groot succes en hopen dat binnen niet al te lange tijd een tweede editie van het evenement zal plaatsvinden. Organisator Buis: "De promotie van het eerste toernooi vond middels mond-tot-mond reclame plaats. We hadden een maximaal aantal deelnemers vastgesteld in verband met de beperkte hoeveelheid sjoelbakken. Wie weet pakken we het de volgende keer grootser aan."