Leones komt er niet aan te pas tegen HVCH

Sport

BENEDEN-LEEUWEN - Zondag 12 mei heeft Leones in de strijd om de nacompetitie een aardige tik gekregen. De gasten uit Heesch kwamen na een vroege voorsprong geen moment meer in gevaar.

In de eerste minuten was Leones nog dichtbij de openingstreffer. Bram van Tiem wist een voorzet hard te raken met zijn hoofd, maar de Brabantse goalie bracht goed redding. Na een kwartier voetballen werd de eerste tik aan de Lauwse ploeg uitgedeeld. Noud Koppers stond aan de grond genageld toen hij zag hoe de bal langs hem werd gekopt. Leones kwam de klap niet te boven want niet veel later lag de 0-2 al in het net. De aanval van HVCH wist er snel uit te komen en de Leones defensie werd met een paar ballen te kijk gezet, waarna het binnenschieten van de bal een koud kunstje was. De thuisploeg had te weinig diepgang en creëerde daardoor te weinig voor het vijandelijke doel.

In de tweede helft leek Leones de beuk erin te gooien, Bram Kooijmans raakte al vroeg de lat en verdediger Lester Stofkoper werd weer als stormram in de spits gebruikt. Het mocht echter niet baten. De gasten uit Heesch kregen na een uur spelen een penalty, welke ervoor zorgde dat de 0-3 op het scorebord verscheen. Leones wist in het laatste halfuur geen potten meer te breken, en een gebrek aan stootkracht zorgde ervoor dat HVCH de wedstrijd redelijk rustig uit kon spelen. Eindstand 0-3.

Ondanks het verlies blijft Leones op de vierde plaats staan. Met nog maar drie punten voorsprong op de nummer vijf en zes wordt het nog een hels karwei om de nacompetitie te halen. Volgende week spelen de Leeuwenaren in Eindhoven tegen laagvlieger Brabantia.