Zwaarbevochten overwinning DSZ

OOIJ - DSZ startte de wedstrijd goed. De eerste echte aanval in de tweede minuut was direct raak. Vanaf het middenveld rukt Bram van Baren op en zijn pass op Maarten van Dreumel wordt door Maarten keurig laag in de verre hoek binnen geschoten. De snelle 1-0 werd een minuut later bijna alweer teniet gedaan. Een goed ingeschoten vrije trap van SVO net buiten het zestienmetergebied wordt door Terrel van den Heuvel gepakt.

Na ongeveer een kwartier legt Lars Spanbroek de bal keurig terug op Roy Peters. Zijn geplaatst schot gaat rakelings over. Even later moet Maarten van Dreumel het veld verlaten na een harde charge van een verdediger van SVO. Met een pijnlijke enkel verlaat hij het veld. Na zijn goede debuut van 2 weken geleden neemt Ivo Laisina zijn plaats als aanvaller in. Het tweede deel van de eerste helft komt SVO wat beter in de wedstrijd en komt op gelijke hoogte. Alleen hebben ze bij die 1-1 wel de hulp nodig van een misverstand in de verdediging van DSZ. Jesper van Cleef dacht de bal terug te spelen op de keeper maar deze was al onderweg naar de bal, waardoor de bal zo het doel in rolt. Uiteindelijk wordt de rust gehaald met een 1-1 gelijke stand.

Ook na rust is het DSZ dat de wedstrijd domineert. De onvermoeibare Lars Spanbroek gaat alleen op de goal af maar zijn inzet belandt helaas in het zijnet. Na ruim 10 minuten in de tweede helft komt DSZ weer op voorsprong. Stijn de Keijzer gaat lang door met zijn solo en behoudt daarna goed overzicht. Hij speelt de bal naar Bram van Baren die hem direct doorspeelt op Jasper van Dreumel die de diepte inloopt. Oog in oog met de keeper mist hij net als zijn broer niet. En niet veel later lijkt de wedstrijd definitief beslist. Lars Spanbroek wordt door Dennis Janssen vanuit de achterhoede aangespeeld en met een geplaatste lange lob verschalkt hij de keeper. 3-1 voor DSZ.

De sterk spelende achterhoede van DSZ liet de spitsen van SVO vrijwel geen kans. Luuk Derks, Dennis Janssen, Jesper van Cleef en Rens Smidt hadden alles onder controle. Daardoor was het des temeer jammer dat een vrije trap van SVO die in het vijfmetergebied valt niet goed wordt weggewerkt. Keeper Terrel van den Heuvel komt niet in actie om de bal weg te stompen. Een aanvaller van SVO had daardoor niet veel moeite om de bal binnen te schieten. Toch nog even billen knijpen voor DSZ in het laatste kwartier. Gelukkig maakte Laurens van Dreumel op aangeven van Jasper van Dreumel een einde aan de illusies van SVO om hier alsnog met een gelijkspel weg te komen. Met zijn schot brengt hij de eindstand van 4-2 in het voordeel van DSZ op het scorebord.