John Snaphaan en Jan-Steven Vos, uitkomend in de C-klasse.
John Snaphaan en Jan-Steven Vos, uitkomend in de C-klasse. Foto: sjoelvereniging EMWSV

Podiumplaatsen voor Maas en Waalse sjoelvereniging bij NK Koppelsjoelen

MIDDELBURG - Tijdens het Nederlands Kampioenschap koppelsjoelen in Middelburg zijn de spelers van de eerste Maas en Waalse sjoelvereniging (EMWSV) volop in de prijzen gevallen. De spelers hadden voor een rustige voorbereiding gekozen, door al een dag voor de wedstrijd richting Zeeland te vertrekken en dat heeft zijn vruchten afgeworpen met maar liefst 4 podiumplaatsen in 3 verschillende klassen.

In de hoogste klassen waren Tim van Sommeren en Ronald Polman van EMWSV de verdedigend Nederlands Kampioenen. Zij opende in de eerste van 3 ronden uitstekend met 1356 punten en namen direct een voorsprong van 134 punten op hun voornaamste uitdagers, Siem Oostenbrink en Dick Eijlers, individueel de laatste 2 wereldkampioenen. In de 2e en 3e ronde kwamen de EMWSV spelers met enkele foutjes tot scores van 1311 en 1334 punten. Maar omdat de uitdagers geen foutjes maakten wisten zij het EMWSV koppel in de 3e ronde net te passeren waardoor Tim en Ronald genoegen moesten nemen met een 2e plaats. In dezelfde klasse speelde Henk van de Ree Doolaard samen met zijn vader die uitkomt voor sjoelvereniging Nijkerk. Zij eindigden op een 8e plaats.

B-klasse
In de een na hoogste klasse waren 2 koppels van EMWSV actief. Het als eerste geplaatste koppel Wilma Stokkel en Eddie Pas maakten in de 1e ronden grote indruk door met 1316 punten hun persoonlijk record te verbreken en van alle koppels een 2e score neer te zetten. De voorsprong op de andere koppels in de B klasse was direct erg groot. Het andere EMWSV koppel André van der Aart met zijn Poolse koppelpartner Krzysztof Lemanski dat de 2e serie gooide volgde met 1149 punten. Zij eindigden uiteindelijk op een derde plaats. Wilma Stokkel en Eddie Pas wisten het niveau van de 1e ronde redelijk vast te houden, al werd het persoonlijk record niet meer verbeterd. Maar met een voorsprong van 287 punten werden zij afgetekend winnaar in de B-klasse.

C-klasse
Ook in de C-klasse nam een EMWSV koppel de 1e plaats in beslag. John Snaphaan en Jan-Steven Vos schoten in de 1e ronde uit de startblokken met 1125 punten en voorsprong van 116 punten op de achtervolgers. In ronde 2 en 3 wisten zijn hun voorsprong uit te bouwen naar 166 punten en daarmee een zeer verdiende 1e plaats.

De koppels Wilma Stokkel - Eddie Pas en André van der Aart - Krzysztof Lemanski, uitkomend in de B-klasse.
Tim van Sommeren en Ronald Polman, uitkomend in de A-klasse.