Dick en Freek koplopers in schaakkaravaan

Sport

DEEST - Deestenaar en oud-wethouder Ton Ebben heette de karavaanreizigers, de deelnemers van de Schaakkaravaan die door Maas en Waal trekt, afgelopen zaterdag welkom in dorpshuis 't Trefpunt in Deest, voor een nieuwe speelronde.

De 'Deester' schakers Pieter van Dijk en Anton van Kouwen, beiden ongeslagen na twee speelronden, namen het in de derde ronde tegen elkaar op. Pieter trok dit keer aan het langste eind. Dick Jansen, naaste belager van het leidende duo, won zijn derde partij tegen Marcel Rispens. Zodoende moest Dick het opnemen tegen Pieter, die vlak voor deze partij een boeiende presentatie hield over Wienerberger BV. Dick etaleerde zijn befaamde sloopkunst en daar bleek ook de zorgvuldig opgebouwde stelling van Pieter niet tegen bestand. De stand op kop 1 Dick Jansen (3.5 p.) 2, 3 en 4: Paul de Haas, Thijs Banken, Pieter van Dijk (3 p.) 5,6 Marcel Rispens, Terell van den Heuvel (2.5 p.)

Jeugd

De jeugd ging er deze middag met vijf partijen ook flink tegen aan. Freek ten Boske wist opnieuw al zijn partijen te winnen. Nieuwkomer Twan Driessen gaf ook zijn visitekaartje af door vier partijen te winnen. Alleen in zijn partij tegen Freek delfde hij het onderspit. De stand op kop: 1. Freek ten Boske (9 p.), 2. Fedde Scheltinga (6 p.), 3 Nathan Soethout (5 p.), 4. Twan Driessen (4 p.), 5,6 Ivan Wijono, Hugo van der Steen (3 p.).

Speeldata

De volgende speeldag staat gepland op 16 maart. De karavaan doet dan Altforst aan. De complete uitslagen, standen en speeldata zijn te vinden op: www.svtornado.nl.

Door Thijs Banken