Afbeelding
Foto: John van Gelder

Clever-Fit en Leones bundelen krachten voor fitte jeugdspelers

Sport

BENEDEN-LEEUWEN - Voetbal is de populairste sport ter wereld. Toch weten voetballers steeds vaker de weg te vinden naar de sportschool. Dat is niet voor niets. Onderzoek wijst namelijk uit dat krachttraining de prestaties op het veld optimaliseert. Reden voor s.v. Leones om een samenwerking te initiëren met fitnesscentrum Clever-Fit, met als doel de algehele fitheid van de Leeuwense spelers naar een hoger niveau te tillen.

Een voetballer kan tijdens een wedstrijd van 90 minuten een totale afstand van zo'n dertien kilometer afleggen. Vanzelfsprekend is daar een flinke portie uithoudingsvermogen voor nodig. Spierkracht is bovendien de basis voor snelheid én behendigheid. Wie tijdens een wedstrijd beter wil presteren, doet er dan ook goed aan om zich breder te ontwikkelen op trainingsgebied. 'Daarbij is bij sporters die aan krachttraining doen de kans op blessures kleiner', vertelt Jochem Willemsen, eigenaar van Clever-Fit. 'Om die reden ontdekken ook steeds meer topsporters de positieve effecten van krachttraining, naast het beoefenen van de eigen sport.'

Pilot

Middels een pilot krijgen alle jeugdspelers van s.v. Leones daarom in de maand februari de gelegenheid om twee keer bij fitnesscentrum Clever-Fit te werken aan hun algehele fitheid. Dit gebeurt tijdens een high intensive training in de onlangs nieuw geopende groepsruimte.

Ambitie

'Deze pilot past binnen de ambitie van s.v. Leones om de jeugd te helpen het beste uit zich zelf te halen, onafhankelijk van het niveau', vertelt Willem van Veenendaal, sinds een jaar voorzitter van de Leeuwense club die afgelopen jaar zijn rentree maakte als eersteklasser. 'Door dit soort initiatieven proberen we onze jeugdspelers zo goed mogelijk binnen de eigen club klaar te stomen voor de senioren', aldus van Veenendaal, die overigens ook over clubgrenzen heen durft te kijken. 'Naar de toekomst toe zouden wij dan ook graag met andere clubs uit Maas en Waal willen samenwerken om het plezier in het voetballen te vergroten.'

Vervolg

De pilot is tot stand gekomen dankzij een intensieve samenwerking van s.v. Leones en Clever-Fit. Jumbo Beneden-Leeuwen draagt het project, als hoofdsponsor van de club, een warm hart toe. Bij succes krijgt de samenwerking een vervolg.