Seniorengymvereniging MBvS heeft plaats voor nieuwe leden

Sport

AFFERDEN - Seniorengymvereniging MBvS (Meer Bewegen voor Senioren) biedt wekelijkse sport- en spellessen aan voor actieve senioren uit het gehele Land van Maas en Waal.

In september 2018 is met een vierde groep gestart. Er is weer plaats voor nieuwe aanmeldingen. Ze verwelkomen binnenkort hun honderdste lid.

Leden van MBvS sporten in de gymzaal van Kulturhus De Meent, Koningsplein 24 te Afferden, zowel op dinsdag als op vrijdag. De lessen zijn erg afwisselend. De trainer laat de leden actief (voor zover je kunt) bezig zijn met: warming-up, spieren versterken, evenwicht houden, samenwerken, vele soorten (bal)spellen, maar ook bijvoorbeeld badminton, (knots)hockey, met scoops balwerpen en met soft-frisbees overspelen. Bewegen op muziek hoort er ook bij. Grondoefeningen kunnen op een matje of badlaken uitgevoerd worden. Kortom, elke week is de les anders.

Plezier in bewegen staat voorop; er mag veel gelachen worden, maar niemand wordt uitgelachen. Het sociaal contact wordt bevorderd door maandelijks samen koffie te drinken na afloop van de les. Aan het einde van het seizoen (dat is van september tot en met mei) organiseren leden een gezellig dagje uit; de meesten gaan op de fiets, anderen met de auto. Door al deze activiteiten is MBvS uitgegroeid tot een vereniging met ruim negentig leden die nu in vier groepen verdeeld, in Afferden sporten. Een flink aantal van hen sport zelfs tweemaal in de week bij MBvS.

Lijkt het jou leuk of ben je geïnteresseerd, kom dan eens te kijken of meedoen? Aspirant-leden mogen tweemaal mee sporten om te zien of deze lessen en groep(en) iets voor je is. Je bent welkom. Op de website: www.mbvs.nl, vind je meer informatie en wat foto's. Informatie over MBvS kun je inwinnen bij Henk Groenen, tel. 0487-513542 of bij Jos Henricks, tel. 0487-513133. Ook kun je hiervoor op onze website (linker kolom) de button contact/aanmelden gebruiken.