Afbeelding
Foto: Berco Buter

Alzheimer Café Maas en Waal: als het thuis niet meer gaat

Mens

MAAS EN WAAL - Wat moet je doen als het thuis niet meer gaat? Wanneer iemand voor wie jij zorg draagt zodanig door dementie is aangetast dat thuiswonen niet meer verantwoord is? Het Alzheimer Café gaat ook in 2019 verder met voorlichting over dementie. De eerste bijeenkomst van het nieuwe jaar wordt gehouden op maandag 7 januari.

Gastspreker is dan Marcel Dekker, hoofd Zorg in zorgcentrum St. Elisabeth in Beneden-Leeuwen. Hij doet dat samen met inhoudsdeskundige Marijke Walraven en met de contactpersoon van een van de bewoners van de afdeling dementie, mevrouw Van Gisteren. Het drietal geeft uitleg over de moeilijke situaties waarin mensen soms terecht komen als het om een dementerende partner of ouder gaat. Er wordt eveneens uitleg gegeven over hoe St. Elisabeth zoekt naar aansluiting bij de vertrouwde thuissituatie, hoe de familie betrokken wordt bij het Zorgplan en hoe niet alleen de dementerende, maar ook de familie zich thuis moet voelen in de instelling.

'Vroeger werd over dementie niet in de openbaarheid gesproken', vertelt Jessie Reulen, coördinator van het Alzheimer Café Maas en Waal. 'De belangstelling neemt nog steeds toe. Niet alleen voorlichting, maar ook het contact met lotgenoten vormt een belangrijk aspect.'

Alzheimer Café Druten
Het eerstvolgende Alzheimer Café Maas en Waal is op 7 januari vanaf 19.30 uur in Zaal Mamre, Kattenburg 57 in Druten. De entree is gratis. Meer info via tel. 0487-51 01 26.

Alzheimer Café Beuningen
Het Alzheimer Café Beuningen vindt iedere tweede maandag van de maand plaats in Vergader- en flexwerkcentrum Droom, Schoenaker 10 in Beuningen (nabij de rotonde bij Mc Donalds). Aanvang 19.00 uur. De avond duurt tot ongeveer 21.30 uur. De toegang is gratis, aanmelden is niet nodig. Vervoer via Buurtvervoer Beuningen, tel. 024-737 05 55.