Leones doet goede zaken met overwinning tegen Rhode

Sport

BENEDEN-LEEUWEN - Afgelopen zondag heeft Leones voor de derde keer op rij een overwinning geboekt. De ploeg van trainer Martijn Bartels wist na een vroege voorsprong de wedstrijd te beheersen, waardoor de bezoekers uit Sint-Oedenrode weinig potten wisten te breken.

De wedstrijd begon wisselvallig voor beide partijen. Ondanks dat Leones het meeste balbezit had, werd er nauwelijks gevaar gecreëerd voor het Brabantse doel. De defensie van de thuisploeg stond echter als een huis, waardoor Rhode geen gevaar wist te stichten. Na een klein halfuur spelen wist Leones toch op voorsprong te komen. Bram Kooijmans wist met een razendsnelle actie de verdedigers van de uitploeg het nakijken te geven, waarna hij in de één tegen één situatie met de doelman niet twijfelde, 1-0. Leones bleef het wel voorin lastig hebben, het gevaar moest komen van individuele acties of dode spelmomenten. Aanvoerder Lester Stofkoper maakte heel slim gebruik van zo'n moment. Een vrije trap van Joshua Lopez Cuijten werd door de verdediger onhoudbaar binnen gekopt, waardoor Leones ging rusten met een riante voorsprong.

Het spelbeeld was in het tweede bedrijf niet veel anders. Leones had het meeste balbezit, maar wist dit niet te vertalen in sprankelend voetbal. Na een uur spelen leek daar verandering in te komen. Luc te Braake werd na een prachtige aanval alleen voor de keeper gezet, maar zijn mistte precisie waardoor Rhode toch nog in de wedstrijd bleef. Een kwartier voor tijd leek het dan ook nog even spannend te worden voor het Lauwse doel. Een scrimmage in het zestienmetergebied zorgde ervoor dat het meegereisde publiek nog even opleefde, maar de bal vloog uiteindelijk over de goal van doelman Noud Koppers. Niet veel later gaf de Leones de genadeklap. Luc van Hoeve bekroonde zijn invalbeurt met een prachtig schot in de kruising, waarmee de buit binnen was. Rhode kwam nog op 3-1, maar Leonesspeler Stefan de Jong vereffende deze tegengoal snel door vrij eenvoudig doelman Paul van Heesch te passeren. Eindstand 4-1.

Een aantal minuten voor het eindsignaal kwam er echter nog een smetje op de middag van Leones. Doelpuntenmaker Luc van Hoeve werd onbesuisd neergehaald, waardoor hij met een ernstige blessure werd afgevoerd met een ambulance. Sterkte Luc.

Door deze overwinning staat Leones nog steviger op de derde positie. Met 20 punten heeft Leones een voorsprong van 5 punten op de ploegen die de vierde plaats delen. Met nog maar 3 punten achterstand op SV TOP, en 6 punten op Juliana doen de Leeuwenaren weer volop mee in de kopgroep.

Door Brent van Erp