Unitas'28 overklast DSZ met 2 - 0

WAMEL - De streekderby tussen Unitas'28 en DSZ kende een verrassend verloop met een terechte winnaar.

Op het sportpark aan de Van Heemstraweg was thuisclub Unitas'28 vooral in de eerste helft heer en meester, tegen de hoger geklasseerde ploeg van trainer Tonnie van Dreumel. Nu kon DSZ als excuses aanvoeren dat het niet compleet was, maar ook bij Unitas'28 was Tim van Kessel geblesseerd en ook na de pauze keerde de subliem spelende Luuk Walraven niet terug door een blessure. De thuisclub had in Tom Kuijstermans en Jorg Dikker goede vervangers, de DSZ aanvallers kregen geen poot aan de grond. Na al enkele gemiste kansen was het na bijna een half uur Shahin Roshanaie die zijn goede spel beloond zag met de openingstreffer, 1-0 hetgeen ook de ruststand was.

In de tweede helft kwamen de gasten wat meer in de wedstrijd , maar inzetten gingen hoog over, ver naast of waren een prooi voor de prima keepende Niels van Os. Ook de ploeg van trainer Frans van Deinsen speelde aantrekkelijk en aanvallend voetbal waardoor de wedstrijd spannende bleef tot aan het einde.

In de slotfase kwam er bij Unitas'28 nóg meer jeugd in de ploeg. Eerst werd Bob Dikker ingebracht en later ook nog Vince den Bieman. De streekderby kende zijn apotheose toen in de slotminuut de snelle Chiem Heijmen, die eigenlijk op de operatietafel zou hebben gelegen, zijn energie verslindend werk bekroond zag met een solo vanaf het middenveld en de DSZ keeper voor de tweede keer verschalkte en daarmee verdiend de wedstrijd besliste in het voordeel van Unitas'28, 2-0.

Vlak hierna floot de scheidsrechter voor het einde van dit sportieve streekduel. Komende zondag 9 december speelt de ploeg haar voorlaatste wedstrijd van dit kalenderjaar en wel bij Overasseltse Boys, de aftrap is al om 14.00 uur op sportpark De Passelegt en ook hier zijn weer winstkansen.