Prachtige paardensport in Bergharen

Sport

BERGHAREN - Op 10 en 11 november werd in Bergharen de 2e selectiewedstrijd voor de Kring Rivierenland Oost georganiseerd door RV De Tolbrug. Op zaterdag werd het spits afgebeten door de B-ruiters. In een rubriek van 9 combinaties was Rianne Bouwmans met Ikke de onbetwiste winnares. In een harmonieuze proef noteerde zij een score van 201,5 pnt en was daarmee met afstand de beste. De 2e plaats was voor Sacha met haar paard Hugo Boss, 194,5 pnt.

Het L1 is als altijd een volle rubriek met veel starts. Maar liefst 21 combinaties streden om de prijzen. Niels Lubbers, ruiter van La Grande liet de concurrentie ver achter zich. Hij stuurde zijn paard Johnson L keurig door de baan en dit werd beloond met een prachtige score van 204,5 pnt. Britt van der Veer mocht de 2e prijs in ontvangst nemen. Met haar Totilas nakomeling VDV Tip Toy noteerde zij 192 pnt op de lijst. Veerle Wennekes pakte met Incredible C de derde plek: 189 pnt.

Het L2 en M1 werden gedomineerd door Ellen van Arendonk. Deze amazone van het team RS2 Dressage Center gooide hoge ogen met de pas 4-jarige grote en elegante vosruin Crillon RS2 in het L2 (208,5 pnt) en in het M1 met haar eigen paard Incredible (v. Desperado), 199 pnt. Francis Jansen pakte in het L2 met John Galliano een hele mooie 2e plek, net achter Ellen met slechts een half puntje verschil: 208 pnt. Bart Bax eindigde hier weer net achter, ook weer met een half puntje verschil. Met zijn paard Justum ter Kwincke pakte hij de 3e prijs met 207,5 pnt. In het M1 wist Paulien Kouwenhoven met Intenz de 2e plaats en 190,5 punten te bemachtigen. De 3e plaats was voor Nienke Verdiesen met de vosruin I am Special. De Apache-nakomeling bracht haar 188 pnt.

Op zondag kwamen als eerste de ruiters en amazones van het M2 aan start. Leonie Bos met Iniesta BR reed een ontspannen en mooie proef wat resulteerde in een mooie score van 211.5 punt en daarmee een 1e plaats. Het rode rozet ging mee met Bart Bax; met de Fidertanz dochter Felicia DBG reed hij een score van 205 pnt bij elkaar. De 3e plek was voor Jolien Coppens met Himalaya, 200,5 pnt. Als 4e eindigde clubgenoot van Jolien Anne Klaassen met de Negro nakomeling Isato: 196,5 pnt.

In het Z1 kwamen 9 combinaties aan de start. Judith Menting Nauta eindigde met Hachiko van de Stokhorst op een mooie 3e plaats met 221 pnt. Bart Bax zadelde de Gribaldi ruin Florian Dieu Donnee en liet een fijne ontspannen proef zien die werd beloond met 225,5 pnt. Met complimenten van de jury voor de zeer vriendelijke rijstijl en fijne manier van voorstellen mocht Mandy Theunissen het oranje lint in ontvangst nemen. Met haar eigen fokproduct, de 6 jarige Rilana (v. Rolando) noteerde zij een heel mooie en verdiende score van 227,5 pnt.

In het Z2 waren er 8 combinaties die hun paarden voorstelden. Angela Lakenberg met Feladine O. behaalde een mooie score van 227 punten en daarmee een 2e plaats. Net boven Angela eindigde Ylona van Ginkel met de United-zoon Giovanni B. Zij wist de hoogste score bijelkaar te rijden en mocht het oranje lint in ontvangst nemen met 229 pnt.

Het ZZL werd onbetwist geregeerd door Floor van Kempen met de 9-jarige hengst Echt Mooi (v. Voice). Zij haalde naast de hoogste dagscore ook de hoogste score van het selectieweekend. Floor stuurde de imponerende zwart/bruine hengst met ogenschijnlijk het grootste gemak door de ring waarbij zij complimenten kreeg van de jury voor de controle in de proef. Met de hoge score van 261,5 liet zij de concurrentie ver achter zich. Een mooie 2e plaats was voor RV De Tolbrug amazone Jeany Heiden. De proef met Tuschinski nakomeling Gasmonkey was goed voor 239 pnt. Als 3e eindigde Paulien Kouwenhoven met Fycara: 238,5 pnt.