Derde overwinning voor Leones

Sport

ALVERNA - In de uitwedstrijd bij Alverna heeft Leones de derde overwinning in 6 wedstrijden behaald en schuift het op naar een gedeelde 3e plaats.

Leones startte direct met het druk zetten op de opbouw van Alverna. Na aan mooie actie van Stefan de Jong bracht de Alverna doelman redding. Na 3 minuten keek Leones echter al tegen een achterstand aan. Bij een corner van Alverna zag de defensie van Leones er niet goed uit en kon de bal worden binnen gekopt door Jari van Ginkel. Leones speelde een kwartier lang daarna een beetje slordig en kon de bal moeilijk in de ploeg houden. Alverna kreeg kansjes maar de defensie was attent en doelman Noud Koppers wist goed redding te brengen op een gevaarlijk schot. Leones kreeg meer grip op het spel van Alverna en met veel inzet ging het opzoek naar de gelijkmaker. Na 25 minuten leek Joshua Lopez Cuijten deze te maken maar de aanvaller werd volkomen onterecht teruggefloten voor buitenspel. Na een half uur kwam de gelijkmaker er toch. Bram Kooijmans veroverde goed de bal net buiten de 16 meter van Alverna en bediende Milo Prins op maat. Vrij voor de doelman maakte hij geen fout en schoof de bal voorbij de doelman. Nog voor rust kreeg Leones de kans op een voorsprong toen uit 2 corners eerst Floris Florussen op een tegenstander schoot en vervolgens Lester Stofkoper maar net naast kopte.

In de 2e helft ging Leones op zoek naar de overwinning en na 10 minuten kwam het op voorsprong toen Floris Florussen de bal uit een corner van Bram Kooijmans met een omhaal prachtig binnen schoot. Leones verzuimde vervolgens de wedstrijd af te maken door het missen van een paar kansen. Hierdoor bleef Alverna kansen houden op een resultaat. In de laatste 10 minuten werd nog een slot offensief ingezet en kwam Leones enkele malen goed weg door goed verdedigend werk en wist het de 1-2 overwinning binnen te halen.

Leones staat nu gedeeld derde met Woezik en 3 punten achter op de koplopers TOP en Juliana'31. Zondag speelt Leones weer thuis. Het ontvangt om 14.00 uur 't Zand uit Tilburg.