Afbeelding
Foto: John van Gelder

Hardlopen in de hitte

2 apr., 22:14 Sport

DRUTEN - Zondag 2 april vond de elfde editie van de Drutenloop plaats. Ruim 900 deelnemers gingen van start bij een van de verschillende onderdelen. Het aantal jeugdlopers was dit jaar extra hoog. Er deden zo'n 100 kinderen meer mee dan vorig jaar. De afgelopen weken zijn er op scholen in gemeente Druten loopclinics verzorgd door de organisatie van de Drutenloop in samenwerking met Actief Maas en Waal.

De ochtend begon mistig, maar al snel was de kerk goed te zien en konden de jongste deelnemers van start gaan met hun rondje om de kerk.

Jeugdlopen
Voor het eerst dit jaar was er een jeugdloop van 500 meter voor de kinderen van 6 jaar en jonger, waarbij ouders met de kinderen mogen meelopen. Hamzah Alnatour uit Beneden-Leeuwen liep het parcours net als veel stoere jonge deelnemers zonder zijn ouders. Hij kwam als eerste over de finish in een spectaculaire tijd van 2 minuut 7. Bij de meisjes kwam Bregje van der Zandt uit Druten als eerste over de finish.

De jeugd van 7 tot 12 jaar liep een afstand van 1 kilometer, precies twee rondjes om de kerk.
Bij de jongens van 7 en 8 jaar werd Thijs de Bruin uit Ewijk eerste en bij de meisjes Norah de Kraker uit Druten. Bij de jeugdloop van 9 en 10-jarigen was de snelste jongen Davide de Vree uit Dreumel en het snelste meisje Bente van Rijckevorsel van atletiekvereniging Astylos uit Tiel. De laatste 1 kilometer jeugdloop voor 11 en 12-jarigen werd bij de jongens gewonnen door Siem Banken uit Altforst en bij de meisjes door Anniek Vissers uit Nijmegen.

De jeugd van 11 tot en met 15 jaar kon zich uitleven op het dijktraject in Druten. Voor het eerst dit jaar mochten aanstormende talenten van 11 jaar ook meedoen aan de 3 kilometer. Tom Ariesen uit Veenendaal won bij de jongens in 10 minuut 56. Bij de meisjes kwam Julia Groot van atletiekvereniging Ciko'66 uit Arnhem als eerste over de finish in 11 minuut 51.

Tijdens de 5 kilometerloop begon de temperatuur goed op te lopen. Ondanks de warmte wist Marco Otten, van atletiekvereniging NSAV 't Haasje uit Nijmegen, te finishen in een tijd van 16 minuut 27. Bij de vrouwen won Esther Pullens van atletiekvereniging Oss '78 in 19 minuut 33.
Tijdens de 10 kilometerloop en de halve marathon waren extra waterpunten ingezet door de organisatie en omwonenden. De lopers hadden het zwaar, maar de loop is zonder incidenten verlopen. Wilbert van Vliet van Venloop Running Team won de 10 kilometer bij de mannen in 33 minuut 17. Susanne van de Hei uit Boekel werd de eerste vrouw in 44 minuut 42. De halve marathon werd gewonnen door Ronald Prins uit Veenendaal in 1:33:48 uur. Bij de vrouwen won Justine Bosch van Loopgroep Rosmalen in 1:36:31 uur.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Digitale krant