Afbeelding
Foto: John van Gelder

Politiek Café Beneden-Leeuwen

Politiek

BENEDEN-LEEUWEN - De herinrichting van de Zandstraat en aangrenzende straten in Beneden-Leeuwen wordt maandag 11 juli besproken tijdens een Politiek Café in IJssalon & Lunchcafé Ohlala.

Tijdens het Politiek Café wordt het centrumplan Levendig Leeuwen voorgelegd. Ditmaal kunnen geïnteresseerden meepraten over het nieuwe centrumplan wat betreft de herinrichting van de Zandstraat en aanliggende straten, zoals het Dorpsplein, de Sportlaan, de Wielstraat en de Molenlaan. De plannen die nu worden gemaakt zijn voor langere termijn. De gemeente kijkt samen met de inwoners naar de best mogelijke invulling.

Wethouder Rob Reuvers vindt dit een belangrijk onderdeel: ‘Er is een vrije inloop deze avond en we horen graag aan de hand van stellingen de mening van de betrokkenen. Als partij hebben we uitgangspunten ter verbetering van het project en we gaan toetsen of deze ook ondersteund worden. Er is geen kant en klaar voorstel. Aan de hand van de input van alle doelgroepen wordt een plan gemaakt waar we als dorp trots op kunnen zijn.’

Mogelijke onderwerpen zijn bijvoorbeeld het benodigde aantal parkeerplaatsen en de invulling van het dorpshart. Partij Beneden Leeuwen, initiatiefnemer van de avond, hoopt op een hoge opkomst, met als doel politiek en inwoners samen te laten optrekken in dit project.

Het Politiek Café vindt plaats op maandag 11 juli bij IJssalon & Lunchcafé Ohlala. Er is een vrije inloop tussen 19.00 uur en 21.00 uur. De fractie en veel leden van de partij zijn bij de bijeenkomst aanwezig.