Wethouder Geert Hendriks
Wethouder Geert Hendriks Foto: gemeente Beuningen

Wethouder Geert Hendriks stopt ermee

Politiek

BEUNINGEN - Geert Hendriks (BN&M) neemt ontslag als wethouder van de gemeente Beuningen. Na 6 jaar wethouderschap besluit Hendriks een andere richting aan zijn carrière te geven en zich te oriënteren op een nieuwe werkomgeving.

Hendriks: 'Na Beuningen Nu & Morgen 8 jaar in de raad vertegenwoordigd te hebben heeft deze lokale partij mij de kans gegeven van april 2010 tot heden het wethouderschap uit te voeren. In deze periode heb ik zeer prettig samengewerkt binnen het college van B&W, de gemeenteraad, met inwoners en organisaties in onze gemeente en de medewerkers van de gemeente Beuningen. Maar ook met mijn collega-bestuurders en de ambtelijke ondersteuning in de regio Rijk van Nijmegen. Ik ben dan ook dankbaar voor het vertrouwen van mijn partij en dat ik deze rol heb mogen vervullen', aldus Hendriks.

'Nu breekt voor mij echter het moment aan om een andere richting te geven aan mijn carrière en ga ik op zoek naar een andere, bij mijn huidige levensfase passende, baan', aldus Hendriks. 'Om mij volledig te kunnen focussen op mijn toekomst vind ik het niet gewenst om de activiteiten die daarvoor nodig zijn, te combineren met mijn taken als wethouder. De gemeente Beuningen verdient immers een bestuurder die zijn focus volledig op zijn gemeentelijke taken kan richten. Daarom heb ik het besluit genomen om mijn ontslag in te dienen en de gemeenteraad te verzoeken mijn ontslag te aanvaarden. Vervolgens ga ik mij richten op een nieuwe werkomgeving.'

Veranderingen in het sociaal domein
Hendriks heeft in zijn periode als wethouder de decentralisaties in het sociaal domein van de gemeente Beuningen in belangrijke mate mede vormgegeven. Hendriks: 'Ik kijk hier met genoegen op terug en ben tevreden over het resultaat.' Hendriks was naast de decentralisaties jeugdzorg, AWBZ en participatiewet verantwoordelijk voor werk en inkomen, zorg en welzijn, de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) en sport. Ook was Hendriks lid van de verschillende besturen, zoals het Werkbedrijf, Breed, GGD en Support BV.

College respecteert beslissing Hendriks
Het college van burgemeester en wethouders laat weten dat zij de beslissing van hun collega respecteren. Zij zijn Hendriks dankbaar voor zijn inzet als wethouder voor de gemeente Beuningen en wensen hem succes in zijn oriëntatie op een nieuwe werkomgeving. Tot er een opvolger is gevonden, nemen wethouder de Klein en Driessen de dossiers van Hendriks waar.