Senn van Oijen (16) met zijn prijs.
Senn van Oijen (16) met zijn prijs. Foto: Iwan van Oijen

Voorronde Kunstbende Gelderland

Kunst en cultuur

NIJMEGEN - Binnenkort is de 34e editie van de Kunstbende-wedstrijd. In maart en april zijn er voorrondes in elke provincie. Op zondag 21 april vindt de voorronde van Kunstbende Gelderland plaats in poppodium Doornroosje in Nijmegen tussen 15.30 en 21.30 uur. Tientallen jongeren laten daar hun creativiteit zien in acht verschillende categorieën: Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater. Iedereen is van harte welkom om de diverse acts te komen bekijken. 

De voorronde is er voor iedereen van 13 tot en met 19 jaar én voor iedereen op de middelbare school. Deelnemers mogen alleen, met z’n tweeën of met een groep meedoen in meerdere categorieën. De act moet zelfgemaakt en -bedacht zijn. Alle deelnemers worden tijdens de voorronde binnen hun eigen categorie beoordeeld door een professionele jury en maken kans op stimuleringsprijzen zoals studiotijd en coaching. Voor veel artiesten is Kunstbende de eerste plek geweest voor hun podiumervaring, vaak een onvergetelijke gebeurtenis. Denk aan Trijntje Oosterhuis, De Staat en Martin Garrix. Uit deze regio wisten DJ Sennsation (Senn van Oijen) uit Druten, DJ Tijn (Tijn van Sonsbeek) uit Heerewaarden en Audomara (Janne Paardenkooper) uit Winssen eerder een finaleplaats te bemachtigen.

Jongeren kunnen zich nog aanmelden tot 8 april via de website. Publiek is welkom tijdens de voorrondes. Een toegangskaartje voor de voorronde op 21 april kost 5,50 euro. Kaartjes zijn hier te bestellen.

De nummers 1 per categorie stromen door naar de landelijke finale, waar zij Gelderland zullen vertegenwoordigen. De landelijke finale ‘Kunstbende Young Creators Festival’ is op 29 juni in de Melkweg in Amsterdam.