De winnaars van de voorronde Kunstbende Gelderland 2022.
De winnaars van de voorronde Kunstbende Gelderland 2022. Foto: Instagram Kunstbende Gelderland

Maas en Walers in voorrondes Kunstbende Gelderland

Algemeen

APELDOORN - Op maandag 18 april zijn de winnaars van de voorronde van Kunstbende Gelderland 2022 bekendgemaakt. Twee Maas en Waalse deelnemers gooiden hoge ogen; de Heerewaardense DJ Tijn werd tweede in de categorie DJ, en de Winssense Audomara werd derde in de categorie Muziek.

Audomara is de artiestennaam van Janne Paardenkooper uit Winssen. Ze speelt al sinds vierjarige leeftijd viool en studeert tegenwoordig aan het conservatorium in Arnhem. 

DJ Tijn, Tijn van Sonsbeek uit Heerewaarden, is een enthousiaste allround feest DJ. Van jongs af aan is de zeventienjarige al bezig met het draaien van muziek. Het dj vak heeft hij zichzelf aangeleerd met ondersteuning van een erkende dj school.

De voorronde van Kunstbende Gelderland 2022 vond plaats in Podium & Filmtheater Gigant in Apeldoorn. Jongeren van 13 t/m 18 jaar streden in de categorieën Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater met hun zelfgemaakte werk om de felbegeerde Kunstbende Award. De eersteprijswinnaars gaan naar de finale tijdens het Kunstbende Young Creators Festival op zondag 26 juni.