Brugklasser Yasmin met de Nederlands kampioene skateboarden Candy Jacobs op het schoolplein.
Brugklasser Yasmin met de Nederlands kampioene skateboarden Candy Jacobs op het schoolplein. Foto: Quirijn van den Berk

Nederlands kampioen skateboarden verrast Yasmin op het Mondial College

Mens

NIJMEGEN - Technasiumleerlinge Yasmin Jacobs uit 1 havo-vwo is afgelopen vrijdag nietsvermoedend tijdens de les Engels overvallen door de Nederlands kampioene skateboarden Candy Jacobs. De makers van het televisieprogramma 'Betreden op eigen risico' hadden haar droomwens uitgekozen om in vervulling te laten gaan. Een skateclinic van de skatekunstenaar, die zich op dit moment voorbereid op de Olympische Spelen.

Yasmin had vrijdagochtend in de les Engels niet in de gaten toen er, onder het mom van een documentaire over onderwijs, opnames gemaakt werden in haar klas. Pas toen Candy Jacobs via de intercom Yasmin opriep haar te gaan zoeken, viel het kwartje. De opdracht was simpel: "Heb je Candy gevonden voordat de bel gaat, dan win je een skate-clinic in de Nijmeegse skatetempel 'Waalhalla' en leert Candy jou de dropping".

Onder grote belangstelling van medeleerlingen werd Candy gevonden. Samen hebben de meiden met hun boards door de gangen van de school geskatet. Natuurlijk werd er tijdens het skaten gezellig gekletst over wat Yasmin zo leuk vindt aan skaten en wat ze allemaal nog zou willen leren.

Niet alleen van de bucketlist van Yasmin ging een wens in vervulling, maar ook Candy kreeg de kans een lang gekoesterde wens in vervulling te zien gaan: skateboarden op de gladde vloeren van een middelbare school. Haar glimlach kon niet groter toen ze over de tafels van het studiehuis, de trappen in de aula en zigzaggend tussen de kluisjes door vloog!

De aflevering met Yasmin en Candy is binnenkort te zien bij het NPO/Zapp-programma 'Betreden op eigen risico'. De exacte dag van uitzenden zal worden gecommuniceerd via de socials van het Mondial College.