Opnieuw gelijkspel voor Leones

Waren ze bij Leones vorige week nog blij met het gelijke spel. In de uitwedstrijd bij Oirschot Vooruit werd opnieuw gelijk gespeeld, maar ditmaal voelde het als 2 verloren punten.

Al snel na het begin van de wedstrijd werd duidelijk dat Leones Oirschot Vooruit, dat de 1e competitie wedstrijd nog had gewonnen, prima partij kon bieden. Leones startte zeer voortvarend en was op de meeste fronten beter als de gastheren. De meeste duels die werden uitgevochten werden door de Leones spelers gewonnen en de ploeg had ook het meeste balbezit. Oirschot Vooruit was vooral een enkele keer gevaarlijk uit de corners die het kreeg. Leones wist ook enkele goede kansen te creëren, maar wist het net in de eerste helft niet te vinden. Oirschot Vooruit kwam vlak voor rust tegen de verhouding in op voorsprong toen Dorus van de Wal en klutsbal met het hoofd het beslissende zetje wist te geven. Direct uit de aftrap kreeg Leones een corner, deze werd door Lester Stofkoper in kansrijke positie naast geschoten. Een gevaarlijke inzet van Maikel van Haagen was een prooi voor doelman Menno Kuulkers.

Na rust bleef Leones de sterkere ploeg en kwam na een kwartier, nadat er al enkele kansjes waren gemist, terecht op gelijke hoogte. Maikel van Haagen ging op rechts goed door en zette de bal voor, Joshua Lopez Cuijten kwam goed voor zijn tegenstander en kopte de gelijkmaker binnen. Leones voelde dat er meer in zat en ging op zoek naar de voorsprong. Hierdoor werden de ruimtes steeds groter, zeker tegen het einde van de wedstrijd toen de krachten afnamen. Vlak na zijn treffer kreeg Joshua Lopez Cuijten een uitgelezen kans op nog een treffer toen Jake van Ven de bal vanaf links goed voorzette en de aanvaller een vrije schotkans kreeg, maar de bal naast werkte. Ook een volley van Stefan de Jong vond niet de juiste weg naar het net. Tegen het einde van de wedstrijd ging Oirschot Vooruit steeds meer profiteren van de ruimtes die er kwamen en kreeg het enkele zeer goede kansen. Maar gelukkig voor Leones kon de bal 2 maal net voor de lijn worden weggewerkt en werd er naar 90 minuten leuk voetbal met een 1-1 stand afgefloten.

Zo aan het begin van de competitie is er nog niet veel over de krachtsverschillen te zeggen. Aankomende zondag komt Brabantia op bezoek. Deze wedstrijd wordt om 14.00 uur gespeeld. Brabantia won de laatste wedstrijd uit bij HCHV met 1-3 maar verloor de eerste thuiswedstrijd met 1-5 van Woezik.

Opstelling Leones: John Verweij, Maikel van Haagen, Floris Florussen, Lester Stofkoper, Jef van Hoeve (57e Marco Kooijmans), Milo Prins (57e Dylan van de Ven), Luc te Braake, Jake van de Ven, Joshua Lopez Cuyten, Stefan de Jong, Bram Kooijmans.