Logo demaasenwaler.nl
Voorstelling Ruïnetheater Batenburg
Voorstelling Ruïnetheater Batenburg (Foto: Reinier Jansen)

Nog 4 voorstellingen te zien Ruïnetheater Batenburg

  Cultuur

BATENBURG - Komende donderdag tot en met zondag 3 speelt het Ruïnetheater Batenburg nog voorstellingen.

Vrijdagavond 24 juni was de eerste voorstelling van Ruïnetheater Batenburg. Het was nog even spannend of de voorstellingen door konden gaan. Afgelopen maandag bleek voor aanvang van de repetitie dat een van de spelers corona had. 

Jan van de Bovenkamp vervangt de betreffende speler, zodat alle voorstellingen toch door kunnen gaan. 

De voorstelling ‘Een koninklijk besluit... en een beslissing’; gaat over een prinses, haar ouders en haar oma. De laatste speelt een belangrijke rol in het familieberaad. Zij is een grote steun voor kleindochter Nicolien, die moeite heeft met het ‘hofcorset’ en de voor haar uitgestippelde toekomst. Ook N.E.C., de erediviesieclub uit Nijmegen, speelt een belangrijke rol in deze voorstelling.

Een minister-president, die immers voor alles verantwoordelijk is, fietst vrolijk door de scènes heen en doet zijn uiterste best om kroon en kabinet nieuw leven in te blazen. Zijn kabinet is al ruim drie jaar demissionair en vertoont slijtplekken. Het goede nieuws is dat er naar ieders tevredenheid verrassende oplossingen gevonden worden. Zoals men van het toneelgezelschap gewend is, is de actualiteit nooit ver te zoeken. Lief en leed wisselen elkaar af, en ook de spelers ruilen regelmatig van rol.
De liedjes worden verzorgd door het combo onder leiding van Huub Sprang. Het eindlied staat, heel optimistisch, voor de totale voorstelling.

De voorstellingen worden gespeeld op 30 juni, en op 1, 2 en 3 juli. Kaartjes kosten 15 euro per stuk.
Kijk voor meer informatie, aanvangstijden en reserveren van kaarten op www.ruinetheaterbatenburg.nl.

Meer berichten