Logo demaasenwaler.nl
Het orkest van Arezzo, onder leiding van dirigent Hans Mooren.
Het orkest van Arezzo, onder leiding van dirigent Hans Mooren. (Foto: Aafke Labout)

Zweinstein komt tot leven in dorpshuis de Lier

  Cultuur

PUIFLIJK - Muziekvereniging Arezzo en de slagwerkgroepen van DCAP verzorgen op zaterdag 18 mei een uniek filmconcert. Het repertoire omvat nummers uit onder meer Pirates of the Caribbean, Grease, GoldenEye en de Harry Potter-reeks. Zangeres Hanneke Engels zorgt voor de vocale ondersteuning. 

Dat het jaarlijkse concert van de vereniging in een thema gegoten wordt is niet nieuw, vorig jaar al presenteerde het orkest een 'Hollandse avond'. En dat was zo'n succes, dat besloten werd ook voor 2019 met een thema aan de slag te gaan. 'Een repertoire met filmmuziek en/of musicalnummers stond al langer op ons verlanglijstje', vertelt bestuurslid Hanny de Krijger, 'en aangezien ook de slagwerkgroep daarmee uit de voeten kon, was de keuze snel gemaakt.'

De drumband en het orkest gaven reeds vaker gezamenlijk een concert, alleen nog nooit op deze manier. 'Het mooie van deze samenwerking is dat we mensen kunnen laten zien dat wat wij doen zoveel meer is dan gewoon "trommelen" en een marsje blazen. Bovendien is het leuk dat alle leden betrokken worden bij de voorbereidingen voor het concert.' De muzikanten en slagwerkers krijgen voor deze gelegenheid versterking van zangeres Hanneke Engels, bekend van musicals als Soldaat van Oranje en Sister Act. Door de diversiteit van het repertoire en de veelzijdigheid in klanken belooft het concert een unieke, muzikale avond te worden. 'Om bezoekers volledig onder te dompelen in het filmthema, wordt de zaal aangekleed als een bioscoop. Tijdens de verschillende nummers worden bovendien op groot scherm de bijbehorende filmtrailers getoond', zegt De Krijger trots. Het filmconcert vindt plaats in de gymzaal van dorpshuis de Lier in Puiflijk. Aanvang 20.00 uur. Kaarten kosten 5 euro en zijn verkrijgbaar bij het dorpshuis en bij alle leden van Muziekvereniging Arezzo en DCAP.

Meer berichten