Logo demaasenwaler.nl
Barry Hay (hier tijdens Pleinpop.nl 2017) treedt vrijdag 5 april op.
Barry Hay (hier tijdens Pleinpop.nl 2017) treedt vrijdag 5 april op. (Foto: Reinier Jansen)

Alphen telt af naar Pleinpop

  Cultuur

ALPHEN - Alweer voor de 19e keer: een gevarieerd programma met diverse artiesten. Dat is Pleinpop in Alphen op 5, 6 en 7 april.

'Het is ieder jaar een hele uitdaging, maar ook nu weer bieden we drie dagen muzikaal vertier voor iedereen. Op het Plein in Alphen maken we er opnieuw een feestje van. Zo treedt er op zondag een coverband, The Dirty Daddies, op die bruist van energie, en die het publiek in een geweldige stemming weet te brengen.' Aan het woord is Marieke Soetekouw, die al jaren meedraait in de organisatie. 'We zijn er al lang van te voren mee bezig, en genieten zelf ook van de gezelligheid en de sfeer, ondanks het feit dat het toch een enorme klus is om alles goed op poten te zetten. Maar de positieve en stimulerende reacties achteraf maken het ieder jaar weer dik de moeite waard! Sommige families maken er zelfs een regelrechte reünie van. Het is een evenement dat precies de juiste proporties heeft. Overigens kunnen we ook niet groter worden, want de feesttent past precies op het plein. Zo wordt het ook niet te massaal en blijft het gemoedelijke dorpskarakter behouden.'
Zes bestuursleden trekken de kar, maar er zijn nog zo'n 150 vrijwilligers, zonder wie het hele gebeuren niet van de grond zou kunnen komen. Dit jaar komen er ook weer een paar grote namen op het podium: Barry Hay (van Golden Earring) treedt voor de eerste keer op met zijn nieuwe band Flying V-Formation. De jongens van Bløf zijn van de partij en Martijn Fischer, die André Hazes speelt in de bekende musical over de volkszanger, zal zich ook laten horen. Het wordt een mooi en gezellig weekend: op vrijdag drie bands, zaterdagavond is de avond van de Hollandse muziek, en de zondag is bedoeld voor het hele gezin. Volgende week verschijnt er huis-aan-huis een speciale krant met alle informatie over het festival of kijk op www.pleinpop.nl.

Door Ton van Hulst

Meer berichten