Logo demaasenwaler.nl
Muziekvereniging Na Arbeid Gezelligheid anno 2019.
Muziekvereniging Na Arbeid Gezelligheid anno 2019. (Foto: Paul Benschop)
Vereniging in beeld

Vereniging in Beeld - NAG Weurt: 100 Jaar muziek maken met passie

  Cultuur

WEURT - In deze rubriek halen wij verenigingen uit ons verspreidingsgebied voor het voetlicht. We belichten niet alleen de activiteiten, maar ook de plannen en aandachtsvelden van de vereniging. In elke aflevering staat één vereniging centraal. Dit keer is dat muziekvereniging Na Arbeid Gezelligheid (N.A.G.) uit Weurt, dat 19 maart jongstleden 100 jaar bestond.

N.A.G. Weurt is in 1919 opgericht. Het dorp bestond toen uit 110 woningen. Werklieden uit dit kleine dorp kwamen op het idee om een muziekvereniging op te richten. De vereniging is tegenwoordig nog steeds springlevend en telt ruim 60 leden, waarvan 25 jeugdleden. De aanwas van de jeugd wordt gestimuleerd door onder andere te participeren in muziekonderwijs op school. Ook moderniseert de vereniging haar muziekprogramma met bekendere nummers.

Betrokken vereniging

N.A.G is nauw betrokken bij lokale activiteiten, zoals Carnaval en de intocht van Sinterklaas. Ook wordt ieder jaar een eindejaarsconcert en zomerconcert georganiseerd. Bij de vereniging staan vermaak en gezelligheid centraal. Alle leden zetten zich voor 100 procent hiervoor in. Het is een echte familievereniging: veel leden hebben ouders die bij de oprichting betrokken waren.

Jubileum

Gedurende heel 2019 worden festiviteiten in het kader van het 100-jarig jubileum gehouden. Aankomend weekend, van 22 tot 24 maart, staat de officiële opening op de agenda. Een leuke activiteit in dit weekend is het maestroconcert.

Maestroconcert

Zondag 24 maart wordt er een maestroconcert georganiseerd. Het concert is afgeleid van het bekende tv-programma Maestro. Daar gaan ze op zoek naar een dirigent die probeert de maat te slaan en een muziekstuk goed ten einde te brengen. Tijdens het maestroconcert zondag gaan vijf prominenten uit de gemeente Beuningen als dirigent de muzikale strijd met elkaar aan: burgemeester Daphne Bergman, Frans Grefkens, Jan de Waal, Cristel Keijser en 'Prins Berry'. Het maestroconcert begint om 14.00 uur in De Kloosterhof, Kapittelweg 2 te Weurt. Deze middag is vrij toegankelijk.

Vanwege het 100-jarig jubileum staan er nog meer leuke activiteiten gepland. Van 24 tot 26 mei vindt het feestweekend plaats op het terrein van voetbalvereniging WVW. Op zaterdag komt Q-Music de Foute Party naar Weurt, een echt hoogtepunt.

Ook de zeepkistenrace op 13 april belooft een spektakel te worden. Iedereen vanaf 6 jaar is van harte welkom om deel te nemen. Verschillende verenigingen uit Weurt hebben al een uitnodiging ontvangen om deel te nemen als team. Een technische commissie keurt de voertuigen op degelijkheid en veiligheid. Er wordt een leuk parcours gebouwd met strobalen en hekken. Uiteraard is er ook muziek bij.

De festiviteiten gaan door tot het einde van het jaar. In het najaar staan er ook nog leuke activiteiten op het programma. De opbrengsten van de dienstenveiling op 6 oktober worden besteed aan de aanschaf van nieuwe uniformen. Iedere Weurtenaar kan een dienst aanbieden, van ramen lappen tot taxiritjes en van taart bakken tot auto wassen. Benieuwd naar het volledige programma?
Kijk op www.100jaar.nagweurt.nl of volg @NAGweurt op Facebook.

Door Femke Pierlo

Meer berichten