Logo demaasenwaler.nl

Toneelvereniging Deest speelt 'Een Bedevaart naar Bonaire'

  Cultuur

DEEST - Een klucht vol misverstanden, paniek, chaos, bedrog, intriges, rotstreken, allemaal dingen die je normaal gesproken niet in een klooster zou verwachten. Maar is dat wel zo?

Moeder-overste is ziek en dat zorgt voor grote problemen in het nonnenklooster, het sterfbed valt haar zwaar, omdat ze in het verleden, samen met de pastoor, geld van de collectes heeft gebruikt voor een zonnige bedevaart naar Bonaire. Er zijn vele nonnen in het kloosters met allemaal verschillende karakters. Zo ambitieus als de ene non is om het leiderschap over te nemen, zo ongeboeid zijn enkele andere nonnen. Een derde non is juist erg lief en begaan met moeder-overste. Maar …. wie neemt straks het leiderschap over van moeder-overste?

Dan is er ook de aanwezigheid van een goedlachse, maar altijd hongerige pastoor, die gretig gebruikmaakt van een hielen likkende non om zoveel mogelijk eten te verorberen en miswijn te drinken, een vreemde kardinaal, met een Italiaans accent, die het Pauselijk winstdeel komt innen, en een hooghartige, onuitstaanbare en onvriendelijke nicht van moeder-overste die haar erfdeel alvast komt opeisen, samen met haar giechelende dochter. Alles bij elkaar zorgt dat voor de nodige spanningen in deze anders zo vrome omgeving. En waarom is dat 'hoofdkussen' zo belangrijk?

Voorstellingen zijn op zaterdag 9 en 16 februari 2019 om 20.00 uur (zaal open om 19.30 uur) en op zondag 10 en 17 februari 2019 om 14.00 uur (zaal open om 13.30 uur) in het Trefpunt te Deest. Entree: 8,50 euro. Voor reservering kaarten, bel met Lenie Peters: 0616325520 of Jessica Knoet: 0487-842338 of via de mail: jospeters50@gmail.com.

Meer berichten