Afscheid van oprichter 't Koor

Algemeen

BEUNINGEN – Zangvereniging 't Koor bestaat in mei 2019 vijf jaar. Tijd voor voorzitter Grietus Bies, tevens oprichter van de vereniging, om na vijf jaar de hamer over te dragen. Dat doet hij tijdens de komende ledenvergadering op 14 januari.

In mei 2014 hadden Grietus Bies en Joop Moser het idee dat er ruimte was voor een smartlappenkoor in Beuningen. Ze richtten een vereniging op en vroegen Erik Fortier als dirigent. Binnen de kortste tijd was 't Koor tachtig man en vrouw sterk, en daarmee één van de grootste koren in de omgeving. Al die jaren is er een wachtlijst voor nieuwe leden, waarmee duidelijk is dat er behoefte is aan een koor met dit repertoire.

Iedere maandagmiddag verzamelen de leden zich in De Lèghe Polder voor de repetitie. Vier tot zes keer per jaar zijn er uitvoeringen. Voorzitter Grietus Bies draagt tijdens de ledenvergadering van 14 januari de hamer over aan Antonette Tijsse-Klasen, één van de jongere leden. Behalve Grietus stelt ook Herman Zuuring zijn bestuursfunctie beschikbaar, zodat een vernieuwd bestuur kan beginnen met de voorbereidingen van het eerste lustrum.