Voorstelling Meepesaant

Cultuur

DRUTEN - Monuta Jacqueline Reijers verzorgt in samenwerking met theatergroep Apropos een gratis voorstelling. Het thema van de voorstelling is de dood en is bedoeld om dit onderwerp toegankelijker en meer bespreekbaar te maken.

Theatergroep Apropos, afkomstig uit Maas en Waal, is bekend als gezelschap met absurdistische stukken. De theatergroep zal op 25 mei de voorstelling 'Meepesaant' spelen, een stuk van Marc Marie Huijbregts en Marcel Musters.

De actrices Marion van Neerven en Elise Dekker spelen de Maas en Waalse zussen Sjan en Riet, die vanachter de keukentafel het wel en wee van het leven en dat van henzelf bespreken. Ondertussen regelen zij de begrafenis van hun zus Gerrie. 'Ons Gerrie' is overleden tijdens een cruise. De Maas en Waalse zussen hebben intensief contact met de begrafenisondernemer, om zo een passende uitvaart te kunnen regelen.

De voorstelling is door regisseuse Anna van de Poll terugvertaald naar het Land van Maas en Waal. 'In het stuk zie je oude bekende namen voorbij komen, zoals bakkerij Vonk, dokter Schoenmakers en Driessen, waarbij je vroeger daar bij de Kattenburg loten kon halen.' De samenwerking tussen Monuta en de theatergroep is per toeval ontstaan. 'In april hebben we in de Tabaksplant gespeeld, daar was een medewerker van Monuta. Die was zo enthousiast over het stuk, dat we een samenwerking zijn aangegaan', aldus Anna. De voorstelling moet er voor zorgen dat het thema 'dood' makkelijker en beter bespreekbaar wordt.

De voorstelling vindt plaats in Cultureel Centrum D'n Bogerd vanaf 20.00 uur, de zaal is open vanaf 19.30 uur. De entree is gratis, reserveren is gewenst. Reserveren kan via info@monutajacquelinereijers.nl of per tel. 0487-518249. Graag de naam, adresgegevens en het gewenst aantal plaatsen hierbij vermelden.