Logo demaasenwaler.nl
Column Babbels

Babbels

  Column

Zegje

Via deze column ventileer ik wekelijks mijn mening. Toch twijfelde ik afgelopen week of ik tijdens de gemeenteraadsvergadering van Beuningen mijn zegje moest doen. Als journalist dien je immers zo onafhankelijk mogelijk te zijn, maar ik kon het niet laten me te mengen in het debat rond de plannen voor windmolens en zonneweides.

Naast journalist ben ik ook inwoner van Ewijk en ik ben de schreeuwende minderheid die discussie blijft kapen meer dan beu.

De druppel die de emmer deed overlopen was een suggestieve brief van Stichting Tegenwind, waarin Beuningen Nu & Morgen keihard werd aangevallen: "Wij zullen het stemgedrag van uw fractie nauwlettend volgen en u mag er op rekenen dat wij dit, zo nodig jarenlang, onder de aandacht van onze achterban en de overige bewoners van Beuningen zullen blijven brengen."

Het staat er niet letterlijk, maar de dreiging achter de woorden moge duidelijk zijn. Ook posters die zich richten tegen de partij en wethouder De Klein waren overal in Beuningen terug te vinden.

Wat ik in de raad betoogde en hier nog wil herhalen: ik ben het regelmatig hartgrondig oneens met alle politieke partijen, zo ook met BN&M, maar je houdt het fatsoenlijk. De eenentwintig raadsleden die er zitten hebben het beste met Beuningen voor, zij zitten er niet om ons ziek te maken door windturbines te plaatsen, zoals nu betoogd wordt.

Het ergste vind ik nog dat de heer Bouwens van Tegenwind zijn gelijk wilde halen door te wijzen op "gemanipuleerde en schijndemocratische processen in de gemeenteraad." Inspreken is een geweldig recht, toch had burgemeester Bergman na die uitspraak wat mij betreft mogen ingrijpen. Als je de gemeenteraad niet erkent, wat doe je er dan om in te spreken?

Waar de windmolens exact komen moet nog bepaald worden. Zullen we dat debat wat respectvoller voeren? Stichting Tegenwind is wat mij betreft alvast af.

Meer berichten