Babbels
Logo demaasenwaler.nl

Babbels

  Column

Toneelstukje

De vorige column was geheel gewijd aan de brief die de provincie naar Beuningen stuurde over de rammelende begroting. De gemeente kreeg een dikke onvoldoende voor hoofdrekenen en mocht haar huiswerk opnieuw gaan doen. Het epistel las als een pijnlijke blamage, maar ik zat er naast.

Althans, dat vindt wethouder financiën Plaizier. Hij verklaarde afgelopen week in de gemeenteraad dat die hele brief niets voorstelt. Ze krijgen er ieder jaar eentje en omdat de gemeente onder zeer laag toezicht staat zijn het geen oordelen. Welnee, de provincie constateert slechts.

Volgens Henk wegen oordelen dus minder zwaar dan constateringen? Wat vindt u erger? Het oordeel dat het gemeentehuis in brand staat of de constatering dat de boel in de fik is gevlogen? Je zit evengoed in zak en as.

Sowieso was het een gênante vertoning in de gemeenteraad. VVD, CDA en BN&M probeerden uit alle macht de vernietigende brief een positieve richting op te draaien. BN&M vond het wel een stevige brief maar was blij dat er eens "eindelijk serieus over financiën werd gesproken". Wacht, was dat voorheen dus niet zo?
Het CDA speelde de bal keihard terug. De oppositie had geen betere begroting ingediend en had daarom geen recht van spreken. Dus de oppositie mag alleen z'n werk doen en met kritiek komen als ze ook het werk van het ambtenarenapparaat en het college hebben gedaan?
De VVD kon enkel kwijt dat men "zeer veel vertrouwen" in dit college heeft en waarom zou je daar ook aan twijfelen nadat je een flinke veeg uit de pan hebt gehad? Tja ach, de wethouder is van de VVD en financiën is het troetelkindje van die partij, dus fouten maken? Welnee!

Het is droevig dat in het huis van de democratie in Beuningen steeds minder vergaderd wordt en er steeds meer toneel gespeeld wordt. En dat op een niveau waar Toneelvereniging Jan Rap & Z'n Maat zich nog voor zou schamen.

Meer berichten